Jurnalistul Radu Grozea a trecut in nefiinta
07.04.2013
        
Distribuie acest articol!   

Radu Grozea a fost una dintre figurile marcante ale jurnalismului din Romania, sustinator si practicant al sportului cu motor, fiind de asemenea si realizatorul primei emisiuni dedicata automobilului in Romania.

In 1969 a construit primele doua karturi din Romania, pentru ca cinci ani mai tarziu sa devina membru fondator al Federatiei Romane de Automobilism si Karting (FRAK). Tot in acel an a cucerit si doua titluri de campion national la clasele 50 cmc si 125 cmc, ca membru al echipei ASKALIN Bucuresti, in prima editie a Campionatului National de Karting.

Prestigioasa cariera de pilot a fost completata de o prolifica activitate de constructor, care a proiectat si construit 14 modele de kart, culminand cu o fabricatie de serie la ITB, in anii 80, a circa 3.800 de kart-uri, dintre care multe mai sunt in uz si astazi.

Cea mai importanta performanta realizata in karting-ul romanesc o constituie cele cinci cluburi pe care le-a infiintat si pe care le-a propulsat pe cea mai inalta treapta a clasamentului sportiv national. A fost desemnat intre primii 10 sportivi ai anului 1983 la karting.

Radu Grozea a intrat in Televiziunea Romana in anul 1990, unde a realizat emisiuni de stiinta, printre care si prima emisiune dedicata automobilului. A detinut diverse functii de conducere (redactor sef-adjunct, redactor sef, director de departament sau director interimar), pozitii din care a sustinut motorsportul in general si kartingul in special. A promovat emisiuni auto si moto in grilele programelor TVR.

Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace!

Distribuie acest articol!