Lamborghini Aventador LP 720-4 50 Anniversario
21.04.2013
        
Distribuie acest articol!   
O editie speciala Aventador, limitata la 100 de exemplare, cu puterea suplimentata cu 20 CP – asa a decis Lamborghini sa marcheze implinirea a 50 de ani de la debutul companiei in domeniul auto.
 
Modelul special se numeste Aventador LP 720-4 50 Anniversario si face parte din seria de evenimente care celebreaza implinirea unei jumatati de veac de la inceputul aventurii lui Ferrucio Lamborghini in lumea supersportivelor. Este vorba de un Aventador cu motor amplasat longitudinal in spate (Longitudinale Posteriore), care dezvolta 720 CP.
 
 
Aceasta serie speciala poarta o emblema asezata discret, pe parasocul spate, cu inscriptia "Composite Forge". Designul partii din fata este derivat din spectaculosul Aventador J, spatele fiind si el usor revizuit.
 
Caroseria este vopsita in nuanta Giallo Maggio, ca un omagiu pentru celebra Miura, fabricata in 1963 si vopsita in galben. Interiorul este standard in raport cu versiunea “de baza” Aventador. Pielea folosita in habitaclu are tente inspirate din peisajele naturale ale regiunii Emilia-Romagna, unde isi are sediul Lamborghini.
 
 
Motorul este acelasi V12 de 6,5 litri, insa cu o setare usor diferita, pentru a furniza cei 720 CP. Cutia de viteze ISR cu 7 rapoarte robotizata are si ea un alt reglaj. In schimb, performantele sunt similare cu cele ale modelului LP 700-4. Adica viteza maxima de 350 km/ora si sprint 0-100 km/ora in 2,9 secunde.
 
 
Acest model este  prezentat oficial, alaturi de un Gallardo LP 560-2 50 Anniversario, in cadrul Salonului de la Shanghai. Lamborghini a anuntat ca toate masinile fabricate in cursul anului 2013 vor purta, in habitaclu, o emblema jubiliara cu blazonul “50”.

Distribuie acest articol!