Modele SUV, MPV si shooting brake, in planurile Audi
26.04.2013
        
Distribuie acest articol!   

Wolfgang Durheimer, responsabilul cu cercetarea si dezvoltarea la Audi, a facut cateva dezvaluri interesante, in discutiile cu presa, la editia din acest an a Salonului de la Shanghai. Printre altele, a vorbit si despre planurile de perspectiva si caile inedite pe care constructorul german are de gand sa le exploreze in viitorul apropiat.

Se pare ca la Audi a crescut foarte mult interesul pentru o caroserie shooting brake, insa ezitarile sunt legate de segmentul in care ar urma sa fie lansata aceasta arhitectura. Cat despre aparitia unui monovolum, in continuare nu este clar daca vizeaza renasterea modelului A2 sau daca acesta a fost definitiv abandonat.

De asemenea, la Audi se vorbeste despre un „hypercar”, care ar urma sa beneficieze de tehnologie derivata din R18, celebrul monopost de anduranta. Intern, acest proiect poarta numele de cod Scorpion, insa nu a primit inca unda verde.

In fine, revenind la proiecte concrete, Audi va insista in continuare pe segmentul SUV. In prezent, viitorul Q2 reprezinta prioritatea absoluta, insa un Q8 sportiv si cu interior luxos, aidoma celui de la A8, este luat si el in calcul. Exista insa anumite temeri ca acesta, in anumite versiuni, ar intra in concurenta directa (si deloc dorita de Grupul Volkswagen) cu viitor SUV Bentley.

Distribuie acest articol!