Volvo lanseaza primul detector de biciclisti
11.04.2013
        
Distribuie acest articol!   
Volvo Car Group a prezentat recent primul sistem de securitate care detecteaza biciclistii in trafic. Acesta poate interveni declansand franarea, pentru a evita o coliziune iminenta cu un biciclist. Inovatia face parte dintr-un program amplu, prin care constructorul suedez si-a propus ca pana in 2020 niciun pasager dintr-un automobil Volvo sa nu-si mai piarda viata sau sa nu mai fie ranit grav!
 
In acest sens, Volvo refuza sa considere accidentele rutiere drept o fatalitate si continua sa inoveze, cu scopul de a imbunatati securitatea automobilelor sale. Asa au aparut o serie de sisteme inteligente, precum alerta de parasire a benzii, avertizorul pentru unghiul mort, tempomatul adaptiv, detectarea pietonilor sau airbagul pentru pietoni. Iar cel mai nou venit pe aceasta lista este, acum, detectorul de biciclisti, cu posibilitatea de franare automata.
 
 
Sistemul este compus dintr-un radar montat in calandru, o camera speciala la nivelul oglinzii centrale si un o unitate de comanda. Radarul detecteaza toate obiectele sau persoanele din fata masinii, camera confirma prezenta unui biciclist, iar unitatea de comanda intervine cand este cazul.
 
Incepand de la mijlocul lunii mai, toate automobilele Volvo echipate cu sistemul de detectare a pietonilor vor integra si aceasta noua functie. Este vorba de V40, S60, V60, XC60, V70, XC70 si S80.

Distribuie acest articol!