VW CrossBlue Coupe Concept, viitorul Touareg Coupe
19.04.2013
        
Distribuie acest articol!   
Acest studiu de design, pe care Volkswagen il va prezenta zilele acestea, la Salonul de la Shanghai, anticipeaza primul SUV coupe al constructorului german. Conceptul se numeste CrossBlue Coupe, iar schitele alaturate sunt primele imagini oficiale. Designul ar trebui sa contina principalele elemente de stil pe care le vom regasi la viitoarele SUV-uri VW, in special la noua generatie Touareg.
 
Dezvaluita la doar cateva luni dupa conceptul CrossBlue, prezentat la Detroit, noua versiune este mai sportiva, desi este mai lunga cu 9 cm decat Touareg, fiind construita pe noua platforma modulara MQB a Grupului Volkswagen. Va intra in productie in 2015, principala piata fiind SUA, insa este luata in calcul si China.
 
 
CrossBlue Coupe masoara 4,89 m lungime, 1,67 m inaltime si 2,0 m latime. Are o putere totala insumata de 415 CP, care ii asigura acceleratia 0-100 km/ora in doar 5,9 secunde. Consumul mediu scade pana la 3,0 litri/100 km gratie motorizarii hibrid. Aceasta implica un bloc termic V6 TSI de 299 CP si doua motoare electrice, unul de 54 CP pe puntea fata, altul de 114 CP pe cea posterioara. Autonomia pentru functionarea 100% electrica este de 33 km, cu o viteza maxima de 120 km/ora.

 

Distribuie acest articol!