Egoista, un nou Lamborghini unicat
13.05.2013
        
Distribuie acest articol!   
Lamborghini sarbatoreste anul acesta 50 de ani, iar una dintre surprizele semicentenarului este prototipul Egoista. Opera a celebrului sef de design de la Volkswagen Group, Walter De Silva, conceptul unicat si-a facut aparitia la finele saptamanii trecute, in fata a sute de oaspeti, in cadrul galei cu care au culminat festivitatile celei de-a 50-a aniversari Lamborghini (vezi filmul de mai jos).
 
Este un supercar conceput pentru o singura persoana (de unde si denumirea), cu un desen inspirat din aeronautica – profilul aduce cu cel al unui avion de vanatoare, in timp ce habitaclul monoloc, mai ales privit din fata, pare a fi al unui elicopter Apache. Ce-i drept, avand in vedere partea frontala, luminile cu LED si materialele compozite si antiradar folosite, nu ne-am mira ca acest Lambo insolit sa fie confundat cu un… OZN!
 
 
Interiorul este rational, functionalitatea fiind impinsa la extrem. In centrul parbrizului se afla un display de tip head-up, tipic pentru avioanele de vanatoare. Scaunul de curse are centura cu prindere in 4 puncte, iar pentru a iesi din masina, soferul trebuie mai intai sa indeparteze volanul, sa comande ridicarea cupolei si sa cunoasta miscarea (deloc simpla) de „auto-extragere” din cockpit.
 
Masina este derivata dintr-un Gallardo, deci este propulsata de un V10 de 5,2 litri si 600 CP. Dupa cum explica Walter De Silva, Egoista este un omagiu pentru tot ce a creat Ferruccio Lamborghini si reprezinta filozofia marcii, ilustreaza solitudinea acesteia si faptul ca Lamborghini va reprezenta mereu, pentru oricine, un vis.

Distribuie acest articol!