F1, Monte Carlo: Rosberg, la prima victorie in 2013
26.05.2013
        
Distribuie acest articol!   

Nico Rosberg si-a trecut in cont cel de-al treilea pole consecutiv, o performanta pe care tatal sau Keke, castigator la Monaco acum 30 de ani si campion mondial in 1982, nu a reusit-o niciodata. Timpul stabilit de Rosberg (1’13”876) a fost cu aproape o jumatate de secunda mai bun decat timpul de pole din sezonul trecut, stabilit de Michael Schumacher (Mercedes) si este cel de-al patrulea pole consecutiv pentru echipa germana. Urmatorii pe grila au fost Hamilton, Vettel si Webber.

Cursa a fost fragmentata si presarata de incidente, aproape fiecare iesire in decor insemnand steag galben, safety car pe pista, ba chiar cursa intrerupta! Firesc, avand in vedere circuitul stradal extrem de ingust de la Monte Carlo.

Ca de fiecare data, esentiala in aceasta cursa a fost obtinerea primului loc pe grila – Rosberg a fost permanent la conducere si in cele din urma s-a impus. Este prima sa victorie din acest an si a doua de la revenirea constructorului Mercedes in F1. Germanul a fost urmat pe podium de cei doi piloti de la Red Bull, compatriotul sau Sebstian Vettel reusind sa termine pe 2.

Urmatoarea cursa va avea loc pe 9 iunie, in Canada, la Montreal. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi, la Monte Carlo, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.
 
MP Monte Carlo 2013:
 1. Nico Rosberg (Mercedes)
 2. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault)
 3. Mark Webber (Red Bull Racing-Renault)
 4. Lewis Hamilton (Mercedes)
 5. Adrian Sutil (Force India-Mercedes)
 6. Jenson Button (McLaren-Mercedes)
 7. Fernando Alonso (Ferrari)
 8. Jean-Eric Vergne (STR-Ferrari)
 9. Paul di Resta (Force India-Mercedes)
10. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault)
 
Clasament piloti:
1. Sebastian Vettel 107 p.
2. Kimi Raikkonen 86 p.
3. Fernando Alonso 78 p.
4. Lewis Hamilton 62 p.
5. Mark Webber 57 p.
 
Clasament constructori:
1. Red Bull Racing-Renault 164 p.
2. Ferrari 123 p.
3. Lotus-Renault 112 p.
 
Foto: Pirelli

Distribuie acest articol!