Noul Peugeot 308, in avanpremiera
14.05.2013
        
Distribuie acest articol!   

Dupa citadina de succes 209 si noul crossover „urban” 2008, Peugeot lanseaza o alta vedeta in gama – noua generatie a compactei 308. Mai usoara, mai scurta, mai joasa si mai economica, ea arboreaza noul limbaj de design al marcii, conventional si elegant.

Cu 4,25 m lungime si 1,46 m inaltime, a doua generatie 208 este mai scurta cu 2,5 cm si mai joasa cu 4 cm decat predecesoarea ei. Gratie noii platforme EMP2 (Efficient Modular Platform 2)., este si mai usoara cu 140 kg.

Alura generala este mai sobra si implicit mai apropiata de cea cu care ne-a obisnuit regele categoriei compacte, legendarul VW Golf. Categoriile superioare de finisare vor avea in dotarea standard „semnatura luminoasa” cu LED-uri, in timp ce profilul echilibrat si spatele sobru, cu linii drepte, ne duc cu gandul la noul Golf 7. Nota de originalitate este data la exterior de calandrul „plutitor”, in stil 508, si lampile de stop prelungite pe aripi, ca niste „gheare”.

Saltul calitativ este evident la interior, unde materialele si asamblarea amintesc de calitatea cu care ne-au obisnuit producatorii germani. Cromul satinat si negrul lucios contribuie din plin la crearea acestei perceptii. Peugeot a aplicat si la nol 308 inspirata idee a volanului oval si a instrumentarului de bord plasat in partea superioara a bordului, aplicata in premiera la 208. Consola centrala constituie un alt punct de atractie, ce culmineaza cu display-ul tactil de 9,7 inch.

Dintre noile dotari disponibile pe 308 trebuie amintite tempomatul adaptiv, asistentul la parcare sau ajutorul la mentinerea traiectoriei.

Noul Peugeot 308 se va asambla la uzina de la Sochaux, iar fabricile din Tremery si Douvrin vor furniza motorizarile. Apropo de propulsoare, noul 308 va beneficia in mod special de noul motor 2.0 BlueHDi, remarcabil prin emiusiile limitate de oxizi de azot.

Prezentarea oficiala este programata pentru la toamna, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, acolo unde isi va face intrarea si marele sau rival, noul Renault Megane. Comercializarea va debuta in ultima parte a anului, la un pret de plecare estimat pentru Franta la circa 18.000 de euro.

Distribuie acest articol!