Opel continua investitiile in Ungaria
20.05.2013
        
Distribuie acest articol!   

Opel a anuntat recent ca va investi 130 milioane de euro in fabrica de motoare pe care o detine la Szentgotthard, in Ungaria. Investitia are ca scop marirea capacitatii de productie, prin instalarea a 80 de utilaje suplimentare. Astfel, capacitatea de productie va creste cu 100.000 de unitati, pana la 600.000 de motoare asamblate anual aici.

Investitia este justificata de faptul ca Opel se afla in plin proces ofensiv, in ceea ce priveste modelele din gama. Pana in 2016, nu mai putin de 23 de modele noi isi vor face aparitia, precum si 13 noi motoare, multe dintre acestea din urma fiind programate sa se produca la Szentgotthard.

In prezent, Opel produce la uzina de motoare din Ungaria noua generatie de motoare pe benzina in 4 cilindri turbo de 1,6 litri, SIDI Ecotec. In viitor, familia de motoare mici va fi completata de una de motoare de cilindree medie si una de motoare diesel de cilindree medie, toate conforme cu normele Euro 6.

Cu aceste 130 milioane de euro, totalul investitiei Opel in uzina de motoare de la Szentgotthard, incepand din 1990, a ajuns la 1,4 miliarde de euro.

Distribuie acest articol!