Renault TwinRun, prezentat la Monte Carlo
26.05.2013
        
Distribuie acest articol!   

Renault a profitat de cursa de Formula 1 de la Monte Carlo, din acest weekend, pentru a-si prezenta noua creatie sportiva, un concept supermini botezat TwinRun. Este, de fapt, ultima aparitie dintr-o serie de concepte Renault, din care mai fac parte Twizy RS F1 si Twin-Z.

TwinRun are ca sursa de inspiratie legendarul R5 Turbo si este animat de un motor de origine Megane Trophy, un V6 de 3,5 litri, amplasat central, de 320 CP si 380 Nm. Trimiterea la vechiul model este facuta de cifra 5 de pe portiere, dar si de modul in care au fost amplasate proiectoarele suplimentare.

Renault TwinRun are suspensie sport si frane supradimensionate, roti pe 18 inch si cantareste 950 km, la fel ca Renaultsport Twingo 133, gratie caroseriei din materiale usoare (fibra de sticla si de carbon). Interiorul este tipic de curse, cu rollbar si scaune scoica. Plansa de bord este dominata de cele doua indicatoare rosii, pentru temperatura uleiului si lichidului de racire, precum si de LCD-ul de 5,5 inch care afiseaza diversi parametri.

Acest city car aduce un tribut modelelor R5 si Clio V6, la reglajele finale fiind implicat un nume greu din lumea motorsportului francez, campionul de raliuri Jean Ragnotti. Iar performantele sunt pe masura: 0-100 km/ora in 4,5 secunde si 250 km/ora viteza de top.

Distribuie acest articol!