SEAT Leon Cup Racer si Skoda Rapid Sport, la Worthersee
07.05.2013
        
Distribuie acest articol!   
A devenit o traditie ca, pe langa modelele Volkswagen, la intrunirea anuala a amatorilor de tunig de la Worthersee sa expuna modele speciale si celelalte marci ale gigantului german. Asa se face ca, la editia din acest an, programata in perioada 8-11 mai, vor fi prezentate in premiera si conceptele SEAT Leon Cup Racer si Skoda Rapid Sport.
 
Versiunea Cup Racer este dezvoltata pe baza celei mai noi generatii Leon, chiar daca nu are in comun cu modelul de serie decat grupurile optice cu LED si profilul pavilionului! De fapt, aceasta varianta prefigureaza Leon-ul de curse, care va fi pregatit conform prescriptiilor pentru diverse curse de anduranta si viteza pe circuit, inclusiv pentru Mondialul de turisme (WTCC).
 
 
Conceptul pregatit pentru Worthersee dispune de un motor pe benzina de 2,0 litri turbo, in 4 cilindri, care dezvolta 330 CP si 350 Nm. Transmisia la rotile fata este asigurata de o cutie cu dublu ambreiaj, in 6 trepte. In versiunea pentru WTCC, Cup Racer ar urma sa fie dotat cu un motor de 1,6 litri. Pentru cilentii privati, masina este oferita la pretul de 70.0000 de euro fara taxe.
 
 
Cei de la Skoda vor prezenta la Worthersee o versiune spectaculoasa a noului lor sedan compact, denumita Rapid Sport Concept. Cu pasajele rotilor evazate, jante pe 19 inch  si partea frontala redesenata, acest showcar isi merita din plin „prenumele” Sport. Nota de dinamism se regaseste si la interior, gratie unui volan specific si scaunelor Recaro. Nu se pomeneste deloc de o posibila transpunere in serie a acestui pachet sportiv pentru Skoda Rapid.
 
 
Cum spuneam, cele doua modele prezentate mai sus vor fi printre atractiile de anul acesta de la Worthersee, alaturi de celelalte prototipuri pregatite de Grupul Volkswagen pentru acest eveniment, precum un VW Golf GTI special si Audi TT Ultra Quattro Concept.

Distribuie acest articol!