CNR: Lovitura de teatru la Delta Rally
03.06.2013
        
Distribuie acest articol!   
Programata in ultimele zile ale lunii mai, ce-a de-a treia etapa a campionatului intern de raliuri s-a desfasurat pe macadamul tulcean si a numarat cate cinci probe speciale in fiecare din cele doua zile de concurs. Delta Rally a contat ca a treia etapa a CNR Dunlop 2013 si prima de macadam a sezonului.
 
Cu o distanta totala de 463,50 km si cu un coeficient de 0,8, raliul tulcean a programat in prima zi probele speciale Telita si Cocos, cu doua treceri fiecare, ziua fiind incheiata cu superspeciala de asflat din centrul orasului Tulcea. Pentru ziua de sambata au fost programate etapele Babadag si Eoliene, cu cate doua treceri fiecare, punctul final fiind cea de-a doua superspeciala de asfalt tulceana.
 
Raliul a fost dominat de o maniera categorica de catre fostul vicecampion mondial Francois Delecour, care s-a impus fara emotii. Lovitura de teatru avea sa vina, insa, la final, chiar dupa festivitatea de premiere, cand Delecour a fost exclus din clasamente, de catre organizatori. Motivul: mecanicii sai au umblat la masina in parcul inchis de sosire, pentru a demonta camerele video imbarcate. Regulamentul prevede insa ca interventiile de orice fel la masina sunt strict interzise in parcul inchis, astfel ca juriul de concurs a decis excluderea sa.
 
 
Echipa ESD a anuntat ca va depune contestatie, cazul urmand sa ajunga la Comisia de Competitii a FRAS, care va lua o decizie finala saptamana aceasta, in cadrul sedintei de validare a rezultatelor.
 
In conditiile excluderii lui Delcour, pilotul maghiar Gergo Szabo a fost declarat invingator, el fiind secondat pe podium de clujeanul Bogdan Marisca (foto sus), cel care a fost cel mai rapid pilot la clasa 3. In fine, Edwin Keleti a completat podiumul.
 
Urmatoarea etapa a CNR Dunlop 2013 va avea loc la Cluj, in perioada 21-22 iunie.

Distribuie acest articol!