F1, Marea Britanie: Rosberg, la a doua victorie
30.06.2013
        
Distribuie acest articol!   

Eroul local Lewis Hamilton a plecat din pole position in cursa de casa. Timpul stabilit de pilotul Mercedes (1’29”607) este cel mai rapid stabilit pe noul circuit de la Siverstone, care a fost reconfigurat in 2010. Pentru Hamilton acesta a fost cel de-al 28-lea pole din cariera, britanicul fiind la un pole de performanta legendarului Fangio, care a avut 29 de plecari de pe cea mai buna pozitie a grilei in cariera. Celalalt pilot Mercedes, Nico Rosberg, a completat prima linie a grilei de start, pe urmatoarele locuri clasandu-se Vettel, Webber, Ricciardo si Sutil.

Hamilton si-a pastrat pozitia de lider in cursa pana cand o explozie la anvelopa stanga spate l-a retrogradat. Acelasi incident s-a intamplat si cu alti piloti, ceea ce a determinat intrarea Safety Car-ului pe circuit, pentru a permite curatarea pistei.

Sefia a fost preluata de Sebastian Vettel, insa germanul a fost tradat de transmisie cand mai ramasesera de parcurs 10 din cele 52 de tururi de circuit. Abandonul lui Vettel, chiar la inceputul liniei de start-sosire, a determinat o noua perioada de rulare dupa Safety Car.

Ultima parte a cursei l-a avut drept lider pe Nico Rosberg, care a reusit sa treaca linia de finish in aceasta postura. El a fost urmat pe podiul de al doilea pilot Red Bull, Mark Webber, si de Fernando Alonso, care a prins acest podium in extremis, dupa ce a reusit sa treaca de Raikkonen cu doar doua tururi inainte de final. Este a doua victorie de anul acesta pentru Rosberg si Mercedes, prima fiind consemnata la Monte Carlo.

Urmatoarea cursa va avea loc pe 7 iulie, in Germania, la Nurburgring. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi, la Silverstone, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.
 
MP Marea Britanie 2013:
 1. Nico Rosberg (Mercedes)
 2. Mark Webber (Red Bull Racing-Renault)
 3. Fernando Alonso (Ferrar)
 4. Lewis Hamilton (Mercedes)
 5. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault)
 6. Felipe Massa (Ferrari)
 7. Adrian Sutil (Force India-Mercedes)
 8. Daniel Ricciardo (STR-Ferrari)
 9. Paul di Resta (Force India-Mercedes)
10. Nico Hulkenberg (Sauber-Ferrari)

Clasament piloti:
1. Sebastian Vettel 132 p.
2. Fernando Alonso 111 p.
3. Kimi Raikkonen 98 p.

Clasament constructori:
1. Red Bull Racing-Renault 219 p.
2. Mercedes 171 p.
3. Ferrari 168 p.

Foto: Pirelli

Distribuie acest articol!