Opel Cascada, in Romania de la 22.820 euro
26.06.2013
        
Distribuie acest articol!   

La doar cateva luni de la prezentarea in premiera mondiala de la Salonul Auto de la Geneva, Opel Cascada este disponibil si in Romania. Modelul porneste de la un pret de 22.820  euro cu TVA pentru varianta de motorizare 1.4 benzina si include in dotarile standard elemente precum ESP, computer de bord, proiectoare de ceata, stopuri LED sau airbag-uri frontale si laterale fata. Modelul cabrio este produs in Polonia, la Gliwice.

Opel Cascada este un autovehicul cu patru locuri elegant, cu o silueta supla si acoperis din material textil de inalta calitate. Tintind spre varful gamei Opel, Cascada este o decapotabila de dimensiuni medii nu numai prin dimensiunile sale (lungime 4.696 mm; latime 2.020 mm cu oglinzile exterioare), dar si prin alura sa, prin tehnologiile si functiile premium pe care le ofera.

Pentru crearea acoperisului din material textil au fost utilizate materiale de calitate superioara, alese de la furnizorii pentru cele mai prestigioase modele cabriolet premium. Structura acoperisului foloseste componente din magneziu pentru a pastra greutatea redusa, iar geamul din spate este aliniat materialului textil intr-o maniera de executie disponibila pe modele roadster de lux. Cascada beneficiaza de izolatie fonica si termica superioara, datorita unui strat special de fleece din poliester intre stratul exterior si capitonajul de la interior.

Un mecanism electro-hidraulic activat printr-un comutator amplasat intre scaunele din fata deschide acoperisul in 17 secunde la viteze de deplasare de pana la 50 km/ora, modelul Cascada situandu-se astfel printre referintele in materie de actionare a acoperisului. In plus, telecomanda cheii, utilizata pentru coborarea si ridicarea acoperisului, este disponibila standard pentru toate variantele Cascada.

Opel Cascada asigura o experienta de conducere precisa, datorita unei caroserii cu o rigiditate torsionala excelenta, suspensiei fata HiPerStrut si sistemului de amortizare adaptiva FlexRide.  Dispozitivele de ghidare a centurii de siguranta actionate electric, tapiteria din piele exclusivista si scaunele ventilate si ergonomice, precum si sistemele de siguranta insesizabile si vigilente fac viata soferului mai linistita si sigura.

Cascada combina experienta de conducere cu acoperisul coborat cu cea mai buna tehnologie dezvoltata de Opel. Aceasta include sistemul de iluminare frontala adaptiva (AFL+) cu pana la 11 functii automate, cea de-a doua generatie a camerei video frontale Opel Eye cu noile sale functii extinse (sistemul imbunatatit de recunoastere a indicatoarelor rutiere si avertizarea privind parasirea benzii de rulare, noile sisteme de monitorizare a distantei fata de autovehiculul din fata si de avertizare privind o coliziune frontala), o camera video pentru marsarier si un sistem avansat de asistenta la parcare, care faciliteaza manevrele de parcare, sistemul de asistenta pentru monitorizarea unghiului mort lateral cu alarma pe baza de ultrasunete, scaune ergonomice fata, volan incalzit si sistemul de asistenta la pornirea in rampa.

Structura extrem de rigida a celulei pentru pasageri a Cascada este fabricata cu precadere din otel de inalta rezistenta pentru cel mai redus grad de deformare si cel mai mare spatiu de supravietuire posibil in conditii de accident. Portierele include bare transversale din otel de inalta rezistenta si elemente de ranforsare pe linia mediana. Montantii A care sustin parbrizul sunt fabricati din otel carbon presat. In caz de rasturnare, barele de inalta rezistenta cu arcuri activate pirotehnic se declanseaza automat in spatele scaunelor din spate. Aceste bare sunt activate si in cazul altor impacturi severe – cand sunt declansate airbagurile – pentru a pregati autovehiculul pentru eventualele impacturi secundare si rasturnare. Scaunele din fata sunt prevazute cu tetiere active cu reglare in doua directii si dispozitive duble de pretensionare a centurii de siguranta, chiar si cele doua scaune din spate avand dispozitive de pretensionare a centurii de siguranta.

Opel Cascada este unul dintre cele mai recente modele dezvaluite din ofensiva de produs a Opel, care include modele precum Mokka sau ADAM. Pana in 2016, compania va fi introdus pe piata nu mai putin de 23 de modele noi.

Distribuie acest articol!