SEAT Leon Verde, prototipul unui hibrid
17.06.2013
        
Distribuie acest articol!   

Acest hibrid reincarcabil, prezentat pe baza celei mai noi generatii SEAT Leon, face parte din proiectului public-privat Cenit Verde. Scopul proiectului este studierea si dezvoltarea de tehnologii care sa faciliteze introducerea vehiculelor electrice in Spania.

Prototipul este dotat cu un motor electric (zero emisii) de 100 CP si unul pe benzina de 1.4 litri si 120 CP, precum si cu o cutie de viteze in 6 trepte, adaptata si optimizata la propulsia hibrida. Leon Verde parcurge pana la 50 km in mod electric, gratie bateriei de 8.8 kWh Ficosa si sistemului avansat de racire.

SEAT nu s-a limitat la simpla producere a unui vehicul hibrid, ci impreuna cu partenerii Cobra, Endesa, Iberdrola si Red Electrica de Espana, a definit un sistem complex de tarifare si de management inteligent, care permite interactiunea vehicului cu reteaua de electricitate. Acesta face posibila incarcarea eficienta a masinii. De exemplu, in cazul unui vehicul parcat 12 ore, reincarcarea nu va incepe imediat dupa conectarea la retea, ci doar cand cererea de energie din retea va fi mica, pentru a scadea costurile de reincarcare.

In cadrul acestui proiect a fost dezvoltat si Driving Cycle Predictor, un sistem inteligent care memoreaza rutine si stiluri de conducere pentru fiecare sofer. Sistemul prezice rute obisnuite si detecteaza stilurile de condus in functie de starea de spirit a celui de la volan, cu scopul de a opimiza consumul de energie si emisiile de CO2.

Distribuie acest articol!