Un nou concept Audi Quattro, la Frankfurt?
19.06.2013
        
Distribuie acest articol!   

Conceptul Quattro, prezentat de Audi in 2010, la Salonul de la Paris, a facut multa valva la vremea respectiva, pe tema producerii versiunii moderne a celebrului model german. Ulterior au aparut informatii cum ca proiectul a fost abandonat, ipoteza care este contrazisa acum de presa germana.

Conform publicatiei Auto Zeitung, se pare ca Grupul Volkswagen pregateste cateva noutati majore pentru fiecare dintre marcile sale, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, din septembrie. Printre acestea s-ar numara si o versiune extrema, cu o caroserie ultrausoara, care sa prefigureze viitorul model de serie Audi Quattro Coupe, succesorul legendarului model sport din anii 1980.

Se pare ca proiectul este top secret, iar cei de la Auto Zeitung sustin ca Audi isi doreste sa-si socheze concurenta directa (BMW si Mercedes) si fanii. Practic, noul prototip este mai apropiat de ceea ce ar trebui sa insemne un model de serie, productia unei serii mici fiind programata peste circa doi ani.

Comparativ cu prototipul din 2010 (foto), caroseria este mai sculpturala, cu linii mai clare. Masina are la baza modelul A5 Coupe, cu lungimea de 4,40 m, latimea de 1,87 m si inaltimea de doar 1,34 m. Caroseria ultrausoara este realizata din fibra de carbon ranforsata cu plastic, aluminiu si magneziu.

Este de la sine inteles ca transmisia va fi pe toate rotile, insa motorul de 2.5 litri, in 5 cilindri, de pe primul concept, va fi inlocuit cu un twin-turbo V8 de 4.0 litri si 650 CP. Este vorba de o versiune evoluata a propulsorului de pe RS7, care permite o acceleratie 0-100 km/ora in circa 3,4 secunde si o viteza de top de 300 km/ora.

Pretul preconizat pentru aceasta supersportiva este de circa 115.000 euro, deci comparativ cu cel al unui Audi R8.

Distribuie acest articol!