2008 - noul crossover Peugeot
03.07.2013
        
Distribuie acest articol!   

Cu noul 2008, Peugeot isi consolideaza expertiza dobandita prin succesul repurtat de crossover-ul 3008, pentru a crea un autovehicul inovator, destinat segmentului B. Programat sa fie pus in vanzare din primavara anului 2013, acesta se raliaza dinamicii ofensivei initiate cu succes de 208.

Peugeot inoveaza, proiectand primul crossover urban, facil, atractiv, care ofera senzatii exceptionale la volan: un habitaclu inovator, structurat in jurul volanului de dimensiuni mici, un comportament dinamic sinonim relaxarii si libertatea de a rula pe teren mixt, gratie garzii la sol inalte, protectiei si functiei Grip Control.

2008 reinventeaza standardele vehiculelor de volum mare pe segmentul de autoturisme mici. Alura stilistica puternica ii consolideaza identitatea, optimizand volumul si placerea condusului. Cu un sasiu ridicat, 2008 vine echipat cu jante de aliaj tip Mud&Snow pe 17 inch, cu aspect mat. Forma deosebita a conturului arcadelor rotilor confera modelului 2008 o atitudine de forta. Spoilerele negre si pragurile il protejeaza, la fel ca si panourile fata si spate din otel cu ornamente laterale cromate.

Partea frontala adopta noile coduri stilistice ale Peugeot. Sculptate cu multa finete, liniile capotei sugereaza luminozitatea, forta si siguranta 2008-ului. Grila fluida se evidentiaza prin rafinament si forta. Cu un design deosebit, aceasta se integreaza perfect caroseriei, pentru a evidentia aspectul felin. Acesta este accentuat si de luminile diurne de tip LED. Capota si aripile sporesc senzatia de siguranta, precizie si forta, in pofida greutatii reduse.

Grip Control, sistemul brevetat de catre Grupul PSA optimizeaza tractiunea in conditii de aderenta slaba. Garda la sol de 16 cm este completata de sistemul de tractiune inovator, de anvelopele Mud&Snow fixate pe jantele cu un design deosebit, ce combina nuantele stralucitoare cu cele mate. Versatil si flexbil, sistemul Grip Control permite adaptarea la tipul de teren intalnit, actionand asupra rotilor fata la comanda conducatorului auto. Intr-adevar, acesta poate selecta in orice moment din modul Standard tasta integrata in consola centrala, pentru zapada, off-road, nisip, ESP off. La 2008, functia Grip Control este disponibila pentru doua dimensiuni de anvelope: 215/60 R16 sau 205/50R17.

Gratie designului, siluetei aerodinamice si gamei extinse de motorizari, consumul de carburant se reduce pana la 3,8 litri / 100 km, obtinandu-se astfel un nivel al emisiilor de doar 98 g/km CO2. Expertiza si inovatia tehnologica a Grupului PSA – introducerea sistemului stop&start la motorizarile pe benzina, diesel e-HDi, noua generatie de motoare in 3 cilindri pe benzina – pozitioneaza modelul 2008 drept lider pe segmentul sau, combinand cu succes protectia mediului si placerea condusului.

Proiectata in intregime de catre PSA, noua gama de motorizari pe benzina in 3 cilindri si-a dovedit deja eficienta in materie de consum si emisii de CO2. O gama Stop&Start completa: e-VTi benzina si e-HDi diesel. Aceasta tehnologie a fost introdusa cu succes la motorizarile e-HDi pe 508 si 308, inainte de a deveni extrem de populara la intreaga gama 208. Astazi, motorizarile e-VTi lansate de 2008 permit clientilor ce opteaza pentru motorizarile pe benzina sa se bucure de aceleasi avantaje. Integrata atat la motorizarile diesel cat si la cele pe benzina, aceasta tehnologie optimizeaza consumul si sporeste confortul la volan, fiind acum disponibila la 6 din cele 9 motorizari ale gamei 2008.

In lunile de dupa lansare, gama de motorizari va fi extinsa cu versiunile turbo pe benzina in trei cilindri. Doua nivele de putere sunt la dispozitia clientilor: 1.2 litri e-THP 110 CP si 1.2 litri e-THP 130 CP, ce ofera o rulare linistita, in special multumita cuplului mare, respectiv de 205 si 230 Nm.

Peugeot 2008 este deja disponibil la vanzare in Romania, la preturi incepand de la 12.750 euro pentru motorizarile pe benzina, respectiv de la 14.150 euro pentru cele diesel (preturile contin TVA si un discount de lansare).

Distribuie acest articol!