Bentley - unda verde pentru SUV
24.07.2013
        
Distribuie acest articol!   

Bentley a anuntat oficial ca va lansa primul SUV din istoria marcii. Constructorul britanic, aflat in proprietatea Grupului Volkswagen, a precizat ca noul model va fi disponibil pe piata incepand din 2016.

Intentia lansarii acestui SUV este ceva mai veche, insa decizia vine cu destula intarziere, dupa o serie de ezitari. In 2012, la Salonul de la Geneva, Bentley a prezentat conceptul EXP 9 F, primit cu o oarecare retinere (in special din cauza designului), ceea ce a facut ca decizia finala sa fie amanata. Dupa o serie de speculatii si la aproape un an si jumatate de la prezentarea conceptului, a venit si unda verde pentru productie.

Bentley a anuntat ca va investi 800 milioane de lire sterline pentru implementarea acestui model in serie, la uzina de la Crewe. Pentru moment nu se cunosc detalii tehnice sau de stil in ceea ce priveste versiunea de serie. De altfel, comunicatul de presa a fost insotit de o singura imagine – schita alaturata.

In comunicat se precizeaza, totusi, ca viitorul SUV Bentley va fi “cel mai luxos si cel mai puternic de pe piata”. Ramane de vazut daca va fi chiar asa, avand in vedere ca si Lamborghini – o alta marca aflata sub “umbrela” Volkswagen Group – studiaza posibilitatea lansarii unui super-SUV!

Distribuie acest articol!