BMW Concept Active Tourer Outdoor
16.07.2013
        
Distribuie acest articol!   

Cu ocazia expozitiei dedicate activitatilor de vara in aer liber de la Friedrichshafen, BMW prezinta noul BMW Concept Active Tourer Outdoor pentru a demonstra maniera in care un automobil compact poate combina confortul si utilizarea spatiului cu pasiunea pentru sport si timp liber. Acest hibrid plug-in ofera si o avanpremiera a unor noi modele pe care BMW le pregateste pentru clasa compacta.

Conceptul BMW eDrive – preluat de la BMW i8 -, care permite automobilului sa ruleze doar in regim electric (astfel nu produce niciun fel de emisii), urmeaza sa fie folosit in toate sistemele de propulsie electrica si hibrid ale marcii. eDrive cuprinde toate componentele sistemului de propulsie electrica de la BMW Concept Active Tourer Outdoor, precum electromotorul (dezvoltat intern), acumulatorul litiu-ion de mare performanta si sistemul inteligent de gestiune a energiei. Combinatia dintre motorul cu ardere interna si electromotor furnizeaza performante sportive, dar si un consum mediu de combustibil de aproximativ 2,5 l/100 km si emisii CO2 mai mici de 60 g/km.

Proportiile armonioase confera BMW Concept Active Tourer Outdoor o imagine sportiva indiferent de unghiul din care este privit. Cu o lungime exterioara de 4.350 de milimetri, o latime de 1.833 milimetri si o inaltime de 1.576 milimetri, hibridul plug-in impleteste dimensiunile compacte cu designul sportiv si atractiv si estetica emblematica BMW. Ampatamentul lung (2.670 mm), linia inalta a acoperisului si motorul compact, montat transversal – puterea acestuia este transferata spre puntea fata -, sunt combinate pentru a furniza un spatiu interior generos. Compartimentul spate variabil de la BMW Concept Active Tourer Outdoor permite o utilizare cotidiana multilaterala, dar ofera si suficient spatiu pentru echipamentul de activitati outdoor – toate acestea datorita acumulatorilor sistemului hibrid de propulsie care sunt montati sub podeaua portbagajului.

Un exemplu al modului inteligent in care BMW Concept Active Tourer Outdoor utilizeaza spatiul este sistemul de transport pentru doua biciclete, prezentat in premiera la Friedrichshafen. Spre deosebire de solutiile conventionale, acest suport nu este montat la exterior, ci este integrat in interior pentru a economisi spatiu. Pe langa faptul ca mentine bicicletele uscate si curate, sistemul are si avantajul de a le proteja foarte eficient de furt sau distrugere. Iar cand nu este utilizat, sistemul de transport poate fi ascuns in structura laterala a automobilului sau sub podeaua portbagajului, fara a afecta spatiul interior.

Echipat astfel, BMW Concept Active Tourer Outdoor este gata sa indeplineasca o gama vasta de misiuni de transport, zi de zi sau in timpul liber. Iar acest lucru il face partenerul ideal pentru activitati outdoor precum mountain biking, drumetii si curse de biciclete, mai ales ca ultimii 20-30 de kilometri ai calatoriei pot fi parcursi in regim exclusiv electric, cu emisii zero. Totusi, BMW Concept Active Tourer Outdoor demonstreaza si functionalitatea impresionanta in conditii urbane.

BMW Concept Active Tourer Outdoor este conceput ca hibrid plug-in (PHEV = Plug-in Hybrid Electric Vehicle), care combina avantajele unui electromotor cu cele ale motorului conventional cu ardere interna pentru un efect maxim. Automobilele hibrid plug-in au, in mod normal, o autonomie de peste 30 de kilometri in regim pur electric, ceea ce le permite sa opereze la fel de eficient in calatorii scurte si lungi, cat si in mod hibrid. Acumulatorul litiu-ion de la BMW Concept Active Tourer Outdoor poate fi reincarcat de la o sursa casnica de curent 220V. Energia este generata de BMW Concept Active Tourer Outdoor si este stocata in bateria foarte performanta pentru imbunatatirea suplimentara a eficientei sistemului eDrive. Motorul foarte sofisticat – de 1,5 litri, pe benzina, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo – din noua gama de propulsoare BMW Group EfficientDynamics functioneaza intr-un tandem perfect cu electromotorul sincron.

Cu o putere totala de peste 140 kW/190 CP, motorul cu ardere interna si cel electric sunt combinate pentru ca BMW Concept Active Tourer Outdoor sa beneficieze de performante sportive incontestabile, in timp ce consumul de combustibil si emisiile sunt mentinute la un nivel foarte scazut. In consecinta, BMW Concept Active Tourer Outdoor sprinteaza de la 0 la 100 km/ora in mai putin de 8 secunde, iar viteza maxima este de aproximativ 200 km/ora. In ciuda acestor valori impresionante, consumul mediu de combustibil este mai mic de 2,5 l/100 km, iar emisiile CO2 sunt sub 60 g/km.

Distribuie acest articol!