BMW i3 - prezentare oficiala
30.07.2013
        
Distribuie acest articol!   

Schimbarile globale din ultima perioada, precum schimbarile climatice, diminuarea resurselor sau tendinta de urbanizare, determina o noua abordare a transportul individual. BMW i vine cu un raspuns clar la aceste noi provocari. Noul sub-brand vine cu un concept absolut nou de automobil care determina o noua perceptie a segmentului premium cu dezvoltare durabila ca element principal.

29 iulie a marcat prima prezentare BMW i3 printr-un eveniment care s-a desfasurat simultan in trei metropole de pe trei continente: Londra, New York si Beijing. Primul BMW electric de serie este programat sa fie disponibil spre vanzare treptat, incepand cu sfarsitul acestui an, in marile aglomeratii urbane mondiale. Pretul de vanzare anuntat pentru Germania este de 34.950 euro cu TVA si 39.450 euro cu TVA pentru versiunea cu range extender.


Noul model are avantajul costurilor deosebit de reduse de utilizare, estimate la aproximativ 60% din nivelul unui BMW 320d in Germania, chiar daca acesta din urma se remarca prin cifre de consum deosebit de reduse. Evaluarea este facuta pe baza preturilor din Germania pentru energie si combustibil, precum si la nivelul subventiilor acordate de statul german pentru automobilele electrice.

BMW i3 debuteaza intr-un context ascendent pentru piata de automobile electrice. Dupa ce in 2012 au fost inmatriculate aproximativ 93.000 automobile, estimarile pentru acest an sunt la nivelul de 150.000 unitati. Noul model se bucura inca de la inceput  de o primire deosebit de pozitiva. Pagina internationala de Facebook are deja 1,2 milioane de fani, in timp ce peste 90.000 de persoane au solicitat deja un test drive.

Primul model BMW Group cu propulsie integral electrica ofera clientilor modalitati noi si revolutionare pentru a experimenta placerea condusului, dezvoltarea durabila si conectivitatea pe traseele urbane. Designul vizionar al BMW i3 demonstreaza atat calitatile sportive emblematice BMW, cat si eficienta unui model cu patru locuri. Conceptul inovator al automobilului care include un compartiment al pasagerilor realizat din plastic ranforsat cu fibra de carbon (CFRP), combina masa redusa, stabilitatea si siguranta cu un nivel extraordinar al spatiului. Totodata, sistemele de asistare a conducatorului si serviciile de mobilitate de la BMW Connected Drive, precum si serviciile 360° ELECTRIC – cu toate dezvoltate special pentru BMW i – transforma mobilitatea urbana fara emisii intr-o experienta convingatoare a condusului cotidian.

Electromotorul care echipeaza BMW i3 genereaza o putere maxima de 125 kW/170 CP si un cuplu maxim de 250 Nm. Puterea instantanee este transferata catre puntea spate prin intermediul unei transmisii cu un singur raport. Motorul este alimentat cu energie de la celulele litiu-ion de stocare integrate in sectiunea de sub podeaua masinii. Centrul de greutate al i3, dispus foarte jos – rezultatul unei plasari joase si centrale a bateriilor -, si distributia echilibrata a maselor au o contributie suplimentara la manevrabilitatea agila a automobilului. Acumulatorul ofera masinii o autonomie cotidiana cuprinsa intre 130 si 160 km, atunci cand este incarcat complet de la o sursa casnica de curent electric, un panou BMW i sau o statie publica de alimentare.

Distribuie acest articol!