CNR: Delecour, lider detasat dupa Sibiu Rally
31.07.2013
        
Distribuie acest articol!   

Raliul Sibiului 2013, etapa comuna in Campionatul National de Raliuri (CNR) si in Campionatul European de Raliuri (ERC), s-a incheiat cu victoria francezului Francois Delecour pentru campionatul intern, respectiv a cehului Jan Kopecky pentru intrecerea europeana si in clasamentul general al raliului. Succesul cehului pe macadamul dur de la Sibiu a venit dupa abandonul echipajului cu numarul 2 din concurs, precum si dupa numeroase alte schimbari de situatie in esalonul funtas, in timp ce francezul a mentinut un ritm constant, secondand in permanenta liderul etapei.

Pastrand traditia sezoanelor trecute, si in acest an Raliul Sibiului s-a dovedit un raliu extrem de dur, numarul abandonurilor fiind si acum unul extrem de mare. Printre abandonurile sonore ale sezonul 2013 se numara Gergo Szabo, Bogdan Marisca, Edwin Keleti si Dan Gartofan, ultimii doi facand o figura frumoasa in etapa sibiana, pana in momentul iesirii lor din competitie. Emotiile de la Sibiu au fost mari si pentru Vali Porcisteanu, pilotul pitestean plecand cu un usor handicap tehnic pe probele de la Dobarca si Crinti. Dupa o cadere seriosa in ierarhia etapei, Porcisteanu a reusit sa recupereze din dezavantaj, ajungand al patrulea la finele etapei in CNR. In ERC, pilotul cunoscut al bolidului Vallino a devenit primul roman recompensat cu Colin McRae Flat Out Trophy, pentru ambitia si tenacitatea de care a dat dovada.

Pentru prima treapta a podiumului etapei in CNR s-au luptat pe probele de la Sibiu in special Delecour si Keleti. Cel de-al doilea a fost in zona fruntasa a ierarhiei pana spre sfarsitul celei de-a doua zile de concurs, statiile ERC anuntandu-l in permanenta ca fiind cel mai bun pilot roman din competitie. Pe a doua trecere pe Gatul Berbecului, Keleti s-a oprit din competitie, din pricina unor probleme tehnice.

Dupa serii succesive de rasturnari de situatie, podiumului CNR a fost completat de David Botka si Marco Tempestini, acesta fiind primul podium stranier al sezonului. Prin victoria de la Sibiu, Delecour isi consolideaza pozitia de lider in clasamantul la zi al CNR Dunlop 2013, cu un avans de 36,8 puncte in fata urmatorului clasat. Cu numai trei etape disputate, maghiarul Bortka urca pe doi in CNR, la apoape 10 puncte distanta de Porcisteanu.

Urmatoarea etapa va avea loc in perioada 23-24 august, la Arad.

Foto: FRAS, rallyphoto.ro

Distribuie acest articol!