ERC: Urmeaza Raliul Sibiului 2013
03.07.2013
        
Distribuie acest articol!   

Pregatirile pentru Raliul Sibiului 2013 au intrat pe ultima suta de metri cu mai putin de 20 de zile inaintea deschiderii oficiale a parcului de service din Piata Mare a orasului. Actiunea in Raliul Sibiului, etapa a saptea din Campionatul European de Raliuri, incepe inca de luni, 22 iulie, cu deschiderea parcului de service si testele private pentru pilotii straini. Apoi, marti si miercuri sunt programate recunoasterile oficiale, iar joi calificarile si shakedown-ul. „Pentru prima oara in Romania vom avea calificari la o etapa. Acestea se vor desfasura pe traseul super specialei, in sens invers, si sunt sigur ca vor fi o atractie pentru spectatori. In plus, marti pilotii vor avea posibilitatea se descopere putin din farmecul marginimii Sibiului, intr-o scurta plimbare cu tramvaiul pana la Rasinari”, a spus Sorin Itu, organizatorul raliului.

Programul zilei de joi, 25 iulie, continua in Piata Mare cu sesiunea de autografe si tragerea la sorti a ordinii de start. Tot joi, de la ora 16:00 la Sala Sporturilor Transilvania, este programat meciul de fotbal dintre selectionata pilotilor si o echipa a vedetelor. In aceeasi zi, incepand cu ora 19:30, sunt programate parada masinilor pe strazile din centrul orasului si startul festiv, iar incepand cu ora 22:00 va avea loc BLACK TIE CELEBRITY GALA, un eveniment care are ca scop strangerea de fonduri care vor fi donate Muzeului Brukenthal.

Vineri, 26 iulie, in prima zi de cursa se va da startul la ora 13,00, pilotii avand de parcurs 7 probe speciale. Prima zi incepe cu doua treceri pe probele Dobarca si Crinti, apoi super speciala si cele doua probe speciale de noapte Paltinis, in urcare pe asfalt, si Santa pe macadam. Sambata, 27 iulie, sunt programate celelate 7 probe speciale. Ziua incepe la ora 09,30, cu probele Sadu, Gatu Berbecului si Santa Max, care vor fi parcurse de doua ori, si se va termina cu super speciala de pe terenul de rally cross din cartierul Strand. Festivitatea de premiere va avea loc la ora 19,00, in Piata Mica a orasului. „Toate probele pe macadam au intrat intr-un proces de reabilitare, iar lucrarile se desfasoara conform programului. Probele speciale vor fi mai putin casante, ceea ce va reduce numarul abandonurilor, iar spectacolul va creste. Am muncit mult la reabilitarea probelor, dar acesta a fost obiectivul nostru principal pe care ni l-am asumat inca de la finalul editiei trecute”, a spus Sorin Itu.

Raliul Sibiului este inclus in Campionatul European de Raliuri, fiind prima din cele doua etape pe macadam din cea de-a doua jumatate a calendarului.

Distribuie acest articol!