GO - primul model din noua era Datsun
17.07.2013
        
Distribuie acest articol!   

Datsun GO preia platforma tehnica de la Micra, este dotat cu un motor de 1,2 litri pe benzina de origine Nissan, cuplat la o cutie de viteze manuala in  5 trepte si este asamblat in India. Acesta este primul model al reinviatului brand Datsun, pe care Nissan si-l doreste relansat dupa reteta low cost aplicata de Renault in cazul Dacia.

Masoara 3,78 m lungime, 1,63 m latime, 1,48 m inaltime si are un ampatament de 2,45 m. Nu are consola centrala, faruri de ceata, tetiere sau tahometru, totul fiind redus la esential, pentru un pret cat mai scazut.

Datsun GO a fost conceput in special pentru India, insa va fi comercializat si in Indonezia, Rusia si Africa de Sud. Revenirea marcii Datsun va ajuta Alianta Renault – Nissan sa-si atinga obiectivul in privinta volumelor de vanzari, acela de a detine 8% din piata mondiala pana in 2017.

Pentru India, unde grupul detine actualmente doar 1,2% cota de piata, ambitiile sunt chiar mai mari: 10% pana in 2017! Nissan a pregatit baza industriala pentru relansarea Datsun in India, tara unde si Renault urmeaza sa lanseze un model foarte ieftin pana in 2015.

Distribuie acest articol!