Iata "privirea" viitorului Audi A8
21.07.2013
        
Distribuie acest articol!   

Cu cateva luni inainte de prezentarea oficiala a noii versiuni Audi A8, constructorul german a dezvaluit farurile cu care va fi dotata aceasta. Este vorba de o noua generatie de grupuri optice, care are un nume SF, pe masura tehnologiei inglobate: Matrix LED.

Noile faruri pastreaza binecunoscuta identitate de marca Audi si au un aspect foarte apropiat de cel al proiectoarelor folosite in prezent. Marea noutate consta insa in modul de functionare al diodelor din componenta farului. Astfel, in interior exista 5 proiectoare, fiecare cu cate 5 diode, divizare care ofera o iluminare optimizata, in functie de necesitati.

Mai mult, cele 25 de LED-uri ale fiecarui far pot fi activate, dezactivate sau pot avea intensitatea modificata independent unul fata de altul, dupa cum este nevoie. O functie interesanta si extrem de utila este cea de detectare a pietonilor aflati pe marginea drumului: in astfel de situatii sunt emise trei flash-uri spre acea zona, pentru a atentiona pietonul, dar si pe cel de la volan, asupra pericolului.

In fine, cuplat la sistemul GPS Audi (MMI Navigation), sistemul de iluminare „stie” desenul soselei si reactioneaza cu putin timp inainte ca volanul sa fie rotit. O dotare optionala care exista deja in oferta Audi.

Prin implementarea acestei tehnologii la un automobil de serie, Audi incearca sa-si pastreze avansul tehnologic in materie de iluminat. Desigur, fara a neglija aspectul estetic!

Distribuie acest articol!