Infotainment de generatie noua, pe Opel Insignia
30.07.2013
        
Distribuie acest articol!   

Opel Insignia si noul Insignia Country Tourer – cu postul lor de conducere complet nou si ultima generatie de sisteme infotainment – vor avea premiera mondiala la Salonul Auto de la Frankfurt (12-22 septembrie 2013). La imbunatatirea postului de conducere si a sistemului infotainment, accentul a fost pus pe trei criterii: utilizare simpla si intuitiva, personalizarea ofertei de infotainment si, desigur, maximum de confort si siguranta pentru sofer si pasageri, ca si un nivel minim de distragere a atentiei de la trafic.

Consola centrala integreaza o serie de tehnologii si functii de ultima generatie. Panoul de comanda a fost semnificativ simplificat. Utilizarea sistemului infotainment si a sistemului de climatizare este rapida si intuitiva.

Noua generatie de sisteme infotainment face parte din familia IntelliLink, inclusa pe Opel Adam la inceputul anului. Datorita tehnologiei IntelliLink usor de utilizat, functiile smartphone-ului pot fi integrate in mod optim in autovehicul. In cazul Insignia, soferul poate alege intre patru posibilitati de operare diferite. Functiile noului sistem Navi 900 Europa Touch pot fi comandate prin intermediul unui ecran color de 8 inch, cu actionare tactila. Soferul poate accesa de la ecranul de pornire toate functiile principale si sub-meniurile, cum ar fi posturile radio, titlurile melodiilor, conexiunea cu smartphone-ul sau harta de navigatie 3D prin intermediul ecranului tactil, precum si al unui buton de pe volan, prin comanda vocala sau cu ajutorul noului touchpad.

Nivelul pana la care sistemul poate fi personalizat este unic: pot fi memorate pana la 60 de preferinte personale. In timp ce sistemele infotainment mai vechi permiteau doar selectarea posturilor radio, soferul si pasagerul din fata care calatoresc cu Insignia isi pot memora acum preferintele in materie de navigatie, telefonie si divertisment. Astfel, de exemplu, cel mai popular post de radio este afisat pe ecran imediat langa cele mai importante numere de telefon, aflate la randul lor la o atingere distanta de adresele memorate in agenda de navigatie.

Touchpad-ul este integrat in mod ergonomic in consola centrala si ofera un mod complet nou, rapid si intuitiv de acces la sistemul infotainment. Suprafata tactila recunoaste scrisul de mana si reactioneaza imediat la miscarea degetelor, vibrand usor pentru a asigura un feedback tactil, simplificand foarte mult utilizarea, fara a distrage atentia soferului de la trafic.

Sincronizarea sistemului infotainment cu un smartphone este la fel de simpla. Soferii trebuie doar sa-si conecteze telefonul la sistem si mare parte din continutul smartphone-ului este afisata pe ecranul tactil color din consola centrala. Este vorba nu doar de liste cu numere de telefon si muzica; filmele salvate pe smartphone pot fi, de asemenea, vizualizate pe monitorul de 8 inch al modelului Insignia, insa doar atunci cand masina stationeaza.

Soferul poate controla sistemul infotainment de ultima generatie prin intermediul comenzilor de pe volan, cu design nou si configuratie simpla, dar si prin comanda vocala, butoane, ecranul tactil si touchpad-ul din consola centrala. Functia avansata de recunoastere vocala poate fi activata prin simpla apasare a unui buton de pe volan. Prin comanda vocala, se pot introduce adrese in sistemul de navigatie, reda piesele memorate si apela prietenii cu ajutorul smartphone-ului. Toate acestea in timp ce mainile sunt pe volan, iar atentia este concentrata la drum. Sistemul infotainment de top Navi 900 Europa Touch este standard pentru nivelurile de echipare Insignia Sport si Innovation, in timp ce pentru variantele Insignia Selection si Edition poate fi comandat la pretul de 1.200 de euro (pret recomandat pentru Germania, cu TVA).

Panoul de instrumente cu un design nou are ecran color de 8 inch de inalta rezolutie ce permite, de asemenea, afisarea tuturor informatiilor in campul vizual al soferului. Pe langa valorile clasice, cum ar fi viteza, turatia si nivelul de combustibil din rezervor, chiar in campul de observatie al soferului sunt afisate informatii suplimentare referitoare la navigatie, utilizarea smartphone-ului si optiunile audio.

La fel ca in cazul ecranului sistemului infotainment din consola centrala, cele mai importante functii pot fi accesate de pe ecranul de pornire si apoi pot fi selectate sub-meniurile. Pentru aceasta, soferul utilizeaza butoanele de pe partea dreapta a volanului.

Experienta audio coresunzatoare este asigurata de sistemul audio Bose. Pana la noua difuzoare, doua subwoofere, patru difuzoare de banda larga, tweetere si un procesor digital de sunet asigura un fond muzical de exceptie pentru pasagerii Insignia, la un pret de numai 580 de euro (pret recomandat pentru Germania, cu TVA).

Distribuie acest articol!