MINI Vision, despre viitoarea generatie MINI
26.07.2013
        
Distribuie acest articol!   

Chiar in ziua in care noi publicam infiormatia referitoare la simularea 3D a viitoarei generatii MINI (vezi link-ul de la finalul articolului), BMW Group Romania a dat publicitatii un comunicat de presa referitor la… viitoarea generatie MINI. Asadar, iata si primele informatii si imagini oficiale ce confirma iminenta aparitie a noii generatii MINI, pe care le publicam integral, mai jos.

In cadrul evenimentului MINI Design@Home, Anders Warming, directorul MINI Design, a oferit avanpremiera noului design MINI. Marca britanica a dezvoltat un concept car care vine cu noi directii creative pentru automobilele premium in clasa compacta.

In stilul traditional, MINI Vision intra in lumina reflectoarelor prin creativitate, personalitate si o utilizare inteligenta a spatiului. Gadgeturi interactive precum comutatorul Driving Experience Control ofera o imagine a viitorului interfetelor in automobil. Datorita acestei echipari speciale, intregul interior poate fi transformat, intr-o fractiune de secunda, intr-un univers de culori si experiente.

Inca un element distinctiv, prezentarea MINI Vision se bazeaza pe o holograma 3D virtuala. Aceasta forma de exprimare reprezinta o avanpremiera a modului in care designerii MINI iti transforma locul de munca. Completand setul obisnuit de unelte – schite si modele 1:1 din lut -, realitatea virtuala le-a permis sa testeze si sa adapteze ideile creative rapid si in conditii reale.

Designul MINI Vision face trimiteri clare la trecutul marcii si combina particularitatile si valorile MINI esentiale cu tehnologia viitorului. Grila hexagonala a radiatorului este inspirata de la versiunea clasica Mini, iar MINI Vision integreaza atat bara, cat si luminile auxiliare in grila.

Traditionale si inconfundabile, formele rotunde MINI sunt reflectate la exterior de elemente precum farurile LED integrale de forma eliptica. Inelele exterioare emit o lumina constanta si indeplinesc functia de lumini de zi.

Printre particularitatile marcii MINI se numara separarea clara a acoperisului, habitaclului si caroseriei. Banda cromata de jur-imprejurul partii superioare a caroseriei, elementul distinctiv al semnalizatoarelor si banda neagra care incadreaza limita inferioara a automobilului reprezinta elemente de stil emblematice pentru MINI.

Aceste trei elemente distinctive sunt prezentate de MINI Vision ca un ansamblu interconectat si cursiv – invocat de "metalul organic", inovator si usor. Acest material foarte rezistent, dar si foarte usor de modelat este produs prin presarea diferitelor fibre intr-un material compozit. Textura unica a panourilor organice este comparabila cu cea a tesaturilor.


Pe langa tehnicile de constructie usoare, aerodinamica joaca si ea un rol primordial in ideile conceptuale pe care se bazeaza MINI Vision. Caroseria masinii include prize de aer aerodinamice (admisie si evacuare) in jurul fiecarui pasaj al rotilor, jante si oglinzi retrovizoare optimizate aerodinamic, precum si un eleron integrat pe acoperis, cu rol de orientare a fluxului de aer.

In spate, umerii proeminenti confera MINI Vision proportii extrem de sportive si de compacte. Liniile caroseriei automobilului – trasate cu precizie si bine definite – reprezinta elementul esential al limbajului de design exterior pentru MINI Vision si subliniaza precizia si intentiile sportive ale conceptului.

Interiorul MINI Vision se evidentiaza prin stilul personal, variabilitate si functionalitate. Idea fundamentala din spatele marcii MINI – furnizarea confortului maxim cu dimensiuni exterioare minime – este reflectata prin fiecare detaliu al interiorului.

Cockpit deschis si transparent, usile oscilante si consola centrala "plutitoare" permit conducatorului si pasagerilor sa experimenteze senzatia unui spatiu deschis in combinatie cu beneficiile utilizari unui spatiu deosebit de redus. Scaunele tip "lounge" adauga amprenta finala asupra unei ambiante interioare unice.

Solutiile creative de design au fost reunite cu elementele traditionale ale designului MINI. De exemplu, benzile elastice de stofa de pe interiorul usilor – aranjate asemenea dungilor de pe steagul Union Jack – sunt o conexiune cu mostenirea britanica a marcii. Cu toate acestea, benzile elastice au rol atat functional, cat si stilistic: aceste dispozitive flexibile de prindere au fost concepute pentru a sustine cu usurinta o revista, un telefon mobil sau o sticla cu bauturi racoritoare.

Noua modularitate a sistemului de prindere MINI ofera solutii suplimentare pentru personalizarea interiorului. Suporturi pentru terminale smartphone, o cutie de stocare, un suport de pahar sau un seif mic pot fi atasate sau desprinde printr-o singura miscare, in functie de necesitati.

Ca ansamblu, interiorul MINI Vision poate fi adaptat intr-o serie de configuratii cu aceeasi flexibilitate si rapiditate. Comutatorul Driving Experience Control permite conducatorului sa aleaga intre un mod pur, concentrat si unul complet interconectat. Cele doua moduri sunt simbolizate in culori diferite – fie cu tonuri calde, fie cu unele dinamice, pline de energie. Un alt punct de atractie al modului complet interconectat este podeaua MINI Disco. Aici, interactiunea expresiva de culori, lumini si forme transforma zona de la nivelul picioarelor. Pe langa modificarea schemei coloristice a interiorului, comutatorul Driving Experience Control schimba si imaginea traditionalului afisaj central circular MINI. In functie de alegerea facuta, conducatorii vor fi intampinati de o imagine clasica, in stil analogic, sau de una 3D impresionanta, care confera o profunzime neobisnuita intregului ansamblu de elemente de afisare.

Vopseaua Glamorous Gold – o nuanta de portocaliu stralucitor cu tonuri de auriu – nu a mai fost intalnita niciodata in istoria designului MINI. Iar utilizarea metalului organic creeaza un contrast intrigant cu aceasta nuanta metalizata stralucitoare. Metalul scoate in evidenta nu doar exteriorul automobilului, ci si interiorul – MINI Vision imprumuta un caracter deosebit datorita structurii unice a materialului.

Un material dur, de culoare albastru inchis, care aminteste de proprietatile unui costum de calitate este utilizat pentru scaune si sectiunile decorative din interior. Tranzitia perfecta a diferitelor materiale intre interior si exterior confera consistenta MINI Vision in ciuda utilizarii diferitelor materiale si texturi.

Datorita nivelului fara egal de personalizare si designului deosebit de sportiv si precis, MINI Vision este partenerul perfect pentru calatorie, adaptat la nevoile si preferintele fiecarui conducator. Aceasta viziune de design demonstreaza ca MINI va continua sa utilizeze variabilitatea inteligenta, tehnologia de avangarda si o prezenta sportiva compacta pentru a furniza placerea deosebita a condusului si in anii ce vor urma.

Distribuie acest articol!