Trofeul Sinaia, adjudecat de Zaberca
24.07.2013
        
Distribuie acest articol!   

Cea de-a cincea etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta 2013, desfasurata la sfarsitul saptamanii trecute, pe circuitul stradal de la Sinaia, s-a incheiat cu prima victorie din acest sezon pentru pilotul Ovidiu Zaberca. Dupa o incitanta confruntare pe ud, podiumul a fost completat de pilotul de grupa N, Eduard Stan, si respectiv de liderul clasamentului la zi al competitiei, Lucian Radut.

Etapa a debutat sub auspiciile unei vremi prietenoase, ziua de sambata derulandu-se fara incidente. In ziua de duminica, rezervata manselor de concurs, ploaia a facut din nou jocurile printre competitori, scotandu-i in afara listei pilotilor care au terminat etapa in puncte atat pe favoritul competitiei, resiteanul Lucien Hora, cat si pe pilotul monopostului Tatuus, Andrei Dumitrescu.

Dupa trei etape succesive incununat de victorie, Hora s-a vazut nevoit sa cedeze pe carosabilul cu aderenta scazuta de la Sinaia in fata competitorilor sai in lupta pentru titlul absolut din acest an, Lucian Radut si Ovidiu Zaberca. Performanta slaba din etapa sinaiana nu ii aduce niciun punct resiteanului in clasamentul la zi si il plaseaza doar pe a doua pozitie in clasament, la egalitate cu Zaberca si la doua puncte in spatele lui Radut.

Performanta deosebita din debutul de sezon a lui Radut s-a confirmat si la Sinaia, pilotul lider la zi al clasamentului avand cel mai bun timp in prima mansa de concurs. In a doua mansa a pierdut prima treapta a podiumului la numai doua secunde de primul clasat.

Surpriza etapei a fost clasarea lui Edu Stan pe a doua treapta a podiumului, pilotul de grupa N adjudecandu-si cea de-a cincea victorie consecutiva la clasa sa si consolidandu-si pozitia de lider al grupei.

La grupa A victoria i-a revenit lui Liviu Savu, in timp ce grupele istorice au fost adjudecate de Alexandru Ciolan si Horatiu Ionescu Cristea. La clasa 2WD (doua roti motrice), Armando Battocchi ramane lider cu a cincea victorie de etapa consecutiva in palmares.

Urmatoarea etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2013 va avea loc la Campulung Muscel, in perioada 7-8 septembrie 2013.

Distribuie acest articol!