Audi merge mai bine decat si-a planificat
05.08.2013
        
Distribuie acest articol!   

Ambitia declarata a celor de la Audi este de a deveni marca numarul 1 in segmentul premium pana in 2020 si totodata de a ajuta Grupul Volkswagen pentru a deveni lider mondial al industriei auto, din punct de vedere al volumelor de vanzari. In acest sens, Audi are pus la punct un plan de dezvoltare, ce este deja intrecut de realitatile de pe piata.

Conform unor declaratii facute de boss-ul Audi, Rupert Stadler, nivelul vanzarilor are deja un avans de doi ani fata de planul initial. Iar lucrurile nu se vor opri aici, cu siguranta! Audi vrea sa ajunga de la 44 de modele, cate are in prezent, la 60. Iar incepand din 2014, productia Audi de pe plan international o va depasi, pentru prima oara, pe cea din Germania. Tinta finala: detronarea actualului lider mondial din segmentul premium, BMW.

Pe primul semestru din 2013, vanzarile au atins 780.500 unitati, cu 6,4% mai mult decat in aceeasi perioada din anul precedent. La finalul anului, totalul va depasi 1,5 milioane de vehicule vandute. Conform planului initial, aceasta cifra era prevazuta pentru finele lui 2015. Ecartul fata de lider a scazut la doar 24.000 de unitati, fata de 85.000, la finele lui 2012. Asadar, obiectivul celor doua milioane de automobile vandute anual, ceea ce implica si ocuparea pozitiei de lider mondial, ar putea fi atins mult mai devreme decat si-au propus sefii de la Audi!

Distribuie acest articol!