BMW Concept X5 eDrive
23.08.2013
        
Distribuie acest articol!   

Noul BMW X5 ridica eficienta la un nou nivel in lumea segmentului Sports Activity Vehicle (SAV) de lux. Cu ocazia editiei 2013 a Salonului Auto de la Frankfurt (IAA), BMW va prezenta urmatorul pas firesc spre o eficienta-etalon in segmentul SAV. BMW Concept X5 eDrive combina placerea condusului, pentru care sistemul inteligent de tractiune integrala xDrive este renumit, cu un concept de transmisie hibrid plug-in. Tehnologia inovatoare BMW eDrive garanteaza calitatile sportive emblematice ale unui BMW, dar, in acelasi timp, asigura atingerea unor viteze de pana la 120 km/ora si o autonomie maxima de 30 km in regim exclusiv electric si un consum mediu de combustibil (in ciclu de testare EU) de 3,8 litri/100 km.

Sistemul BMW eDrive al studiului consta intr-un motor cu ardere interna cu patru cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, si un electromotor care a fost realizat tot de BMW Group. Motorul electric de 70 kW / 95 CP este alimentat cu energie din acumulatorul litiu-ion de inalta tensiune. Acesta poate fi alimentat din orice sursa casnica de curent si are capacitatea de a permite automobilului sa ruleze pana la 30 de kilometri in regim exclusiv electric, astfel ca nu genereaza niciun fel de emisii. Acumulatorul dezvoltat pentru BMW Concept X5 eDrive este montat intr-o pozitie foarte sigura – sub zona de incarcare, a carei capacitate ramane aproape neschimbata. Se va putea alege unul dintre cele trei moduri de condus, in functie de cerinte si situatie – optiunea inteligenta a propulsiei hibrid pentru un echilibru optim intre sportivitate si eficienta; integral electric, deci condus fara emisii; sau modul Save Battery pentru a mentine nivelul actual de incarcare a acumulatorului.

Electrificarea sistemului de propulsie permite BMW sa foloseasca potentialul impresionant pentru reducerea consumului de combustibil si a emisiilor. Tehnologia BMW eDrive dezvoltata de BMW Group in acest scop vine in diferite forme, fiecare adaptata precis la conceptul de automobil. Primul automobil integral electric al BMW Group ce va intra in productia de serie – BMW i3 – va avea premiera mondiala la IAA 2013. Iar pe scena va urca, alaturi de i3, si BMW Concept X5 eDrive, care urmeaza traseul deschis de BMW Concept Active Tourer – prezentat in 2012 – ca al doilea automobil hibrid plug-in cu tehnologie BMW eDrive.

In premiera, BMW Concept X5 eDrive combina tehnologia BMW eDrive cu sistemul inteligent de tractiune integrala BMW xDrive. Noul concept ofera caracteristici superioare de condus sustinute de o distributie gestionata electronic si complet variabila a transmisiei intre rotile fata si cele spate. Indiferent de modul de condus selectat, puterea generata de electromotor, de motorul cu ardere interna sau cele doua unitati reunite este transferata rapid si precis catre acele roti unde poate fi transformata cel mai eficient in propulsie. Prin aceasta, BMW Concept X5 eDrive poate demonstra calitatile specifice unui SAV – tractiune sigura si stabilitate optimizata in orice conditii meteo si de traseu, combinate cu agilitate imbunatatita la abordarea dinamica a virajelor – intr-o maniera remarcabil de eficienta. Atributele de condus versatil si sportiv ale BMW Concept X5 eDrive sunt completate de un consum mediu (ciclu de testare EU) de 3,8 litri / 100 km.

Motorul electric poate propulsa BMW Concept X5 eDrive pana la o viteza maxima de 120 km/ora. Ca parte a functiei "boost", poate fi utilizat pentru a oferi motorului cu ardere interna un plus de energie in timpul acceleratiei si la sprinturile dinamice in reprize. BMW Concept X5 eDrive poate realiza sprintul de la 0 la 100 km/ora in mai putin de 7,0 secunde.

Distribuie acest articol!