BMW M in esenta pura: Concept M4 Coupe
16.08.2013
        
Distribuie acest articol!   

Printre masini sport superbe din trecut – multe dintre ele premiate – prezentate la Concours d’Elegance de la Pebble Beach, editia 2013, BMW Group ofera o avanpremiera a modelului sport foarte performant din viitor: BMW Concept M4 Coupe.

"BMW Concept M4 Coupe reflecta filosofia BMW M intr-o forma ideala: combina genele motorsportului si utilizare cotidiana fara restrictii intr-un concept unitar, cu un puternic caracter emotional. De patru generatii, BMW M3 a transferat motorsportul pe sosele, iar BMW Concept M4 Coupe urmareste cu dedicatie aceasta idee fundamentala“, explica Friedrich Nitschke, presedinte al Consiliului Director BMW M GmbH.

BMW Concept M4 Coupe, finisat in nuanta "Aurum Dust" dezvoltata exclusiv pentru acest model, continua cu limbajul de design BMW M – un caracter puternic, emotional si foarte dinamic. Din orice unghi este privit, automobilul intruchipeaza agilitate, dinamism si performante superioare. Prizele mari de aer din partea frontala dinamica, un limbaj de puternic in lateral si un spate sportiv si coborat ofera un indiciu vizual clar al potentialului dinamic extraordinar pe care il poseda automobilul. Elementele CFRP (plastic ranforsat cu fibra de carbon) – precum spliterul fata, acoperisul sau difuzorul spate – subliniaza, pana la cele mai mici detalii, preocuparea pentru optimizarea masei.

Suprafetele fatetate, contururile precise si profunzimea vizuala clara formeaza partea frontala extrem de expresiva a BMW Concept M4 Coupe. "Fata BMW" clasica, cu grila radiatorului dubla si interpretarea moderna a farurilor rotunde duble cu tehnologie LED confera masinii o identitate bine definita si, in acelasi timp, subliniaza apartenenta la familia BMW M de la prima privire. Capota iese in evidenta prin „Power Dome“ si subliniaza puterea extraordinara a motorului aflat sub ea.

Puternic conturata, bara fata pe care se afla spliterul din fibra de carbon atrage imediat privirile. Cele trei prize mari de aer furnizeaza suficient aer de racire pentru motorul foarte performant. In acelasi timp, interactiunea dintre suprafete, contururi si volume exprima clar potentialul dinamic superior al masinii. Asa-numitele Air Curtain, guri de aer conturate vertical si localizate spre exteriorul prizelor de aer laterale, au un impact vizual puternica. Impreuna cu Air Breather, aceasta slolutie asigura o inchidere aerodinamica a pasajelor rotilor si, in consecinta, o imbunatatire a curentului de aer si a consumului de combustibil.

Vazut dintr-o parte, este comunicata aceeasi imagine dinamica transmisa de partea frontala. O silueta supla si eficienta si designul atletic al caroseriei caracterizeaza BMW Concept M4 Coupe. Proportiile BMW specifice – capota lunga, ampatament lung, habitaclu impins spre in spate si console fata scurte – creeaza o aparitie foarte dinamica. Pasajele puternice ale rotilor si limbajul foarte expresiv al suprafetelor dezvaluie performantele superioare ale BMW Concept M4 Coupe de la prima privire.
Linia cursiva a acoperisului este definitorie pentru designul sportiv al BMW Concept M4 Coupe.

Un detaliu vizibil pe aripi este „branhia” M cu un nou design. Acest element de design caracteristic M constituie o dovada clara a caracterului sportiv si functional. La Concept M4 Coupe, branhiile M incorporeaza Air Breather. Cu design exclusiv, jantele M de 20 inch, in doua culori si cu designul M double spoke specific, completeaza alura sportiva a partii laterale a masinii. Jantele cu cinci seturi de spite si suprafete exterioare lucioase permit vizualizarea franelor ceramice M Carbon.

Partea spate musculoasa de la BMW Concept M4 Coupe ofera un indiciu vizual al puterii extraordinare a automobilului. Intreaga sectiune spate este o aparitie sculpturala si ampla. Zonele mari de sub spoiler ofera spatelui o prezenta si mai plata, dar si mai sportiva. In acelasi timp, stopurile plate localizate mult spre exterior, ecartamentul lat si pasajele puternic conturate ale rotilor subliniaza atitudinea stabila a masinii pe drum. Liniile orizontale accentueaza latimea masinii, astfel ca centrul de greutate este coborat vizual si mai mult.

Tevile de esapament duble sunt un element caracteristic M. Cele doua perechi de evacuari din fibra de carbon sunt cuprinse de spoilerul spate sculptural. Un difuzor spate, din fibra de carbon, completeaza pachetul aerodinamic general.

Distribuie acest articol!