Cat costa cel mai bun automobil din lume
20.08.2013
        
Distribuie acest articol!   

Supranumita, inca din momentul lansarii, “cel mai bun automobil din lume”, noua generatie Clasa S de la Mercedes-Benz este disponibila din aceasta luna si in Romania. Versiunile diesel pornesc de la 84.940 euro (S 350 BlueTEC cu ampatament scurt), respectiv 90.508 euro (S 350 BlueTEC cu ampatament lung). Pe benzina sunt patru versiuni: S 400 HYBRID cu ampatament scurt – 90.396 euro, S 400 HYBRID cu ampatament lung – 96.596 euro, S 500 cu ampatament scurt – 111.476 euro si S 500 cu ampatament lung – 113.956 euro. Toate preturile contin TVA.

Construita dupa trei principii tehnologice, "Intelligent Drive", "Efficient Technology" si "Essence of Luxury", noua Clasa S extinde granitele tehnologiei auto catre zone neexplorate pana acum. Clasa S nu este un varf de gama tehnologic doar pentru Mercedes-Benz, el devine un nou reper al constructiei de autoturisme.

La fel ca in cazul tuturor generatiilor lansate pana acum, clientii se asteapta ca noua Clasa S sa fie revolutionara la toate capitolele pentru ca astfel sa continue sa fie "cel mai bun automobil din lume". Dieter Zetsche, presedintele Consiliului de Administratie Daimler AG si directorul diviziei Mercedes-Benz Cars, afirma: "Mai mult decat sa ne dorim siguranta sau design, putere sau eficienta, confort sau dinamism, aspiratia noastra a fost "the best or nothing" in toate aspectele".

"The Essence of Luxury" este reprezentata de atentia acordata fiecarui detaliu al masinii pentru obtinerea finisarilor perfecte. Scopul este de a avea detalii perfecte, iar acest lucru se poate vedea cel mai bine la interior. Fie ca vorbim despre scaune sau sistemul de climatizare, butoanele de control sau designul, sistemul de infotainment sau confortul si siguranta locurilor din spate, avem un numitor comun: au fost adoptate idei noi, realizate cu perfectiune la un nivel calitativ ce devine un nou standard pentru modelul de top Mercedes-Benz, dar si pentru inginerii companiei.

Atingerea unui nou nivel este valabila si pentru siguranta. Masina care acum zece ani introducea pe piata revolutionarul sistem PRE-SAFE a fost apoi echipata cu DISTRONIC PLUS, pentru ca acum sa ofere o noua perspectiva asupra sigurantei si confortului la volan. Mercedes-Benz o numeste "Intelligent Drive" – "Condusul inteligent": o serie de noi sisteme introduse la noua Clasa S o transforma intr-o experienta mai confortabila si mai sigura ca niciodata.

Noul Mercedes-Benz Clasa S este atat de eficient incat aproape suna utopic: in doar 10 ani, prin programul "Efficient Technology" – "Tehnologie eficienta", Mercedes-Benz aproape a injumatatit consumul de carburant in segmentul de putere de 150 kW. De exemplu, consumul de combustibil a ajuns acum la o medie de 4,4 litri pentru 100 km parcursi iar coeficientul aerodinamic al noii Clase S devine un record si in acelasi timp un standard al segmentului, cu valoarea sa de 0,24. Modelul S 300 BlueTEC HYBRID va cobori si mai mult catre un cd de doar 0,23, datorita unor optimizari aerodinamice suplimentare. Mai mult, noua Clasa S este prima masina din lume care renunta complet la becurile conventionale in favoarea LED-urilor, devenind astfel, inca o data, un adevarat pionier tehnologic.

Distribuie acest articol!