Ford S-Max Concept
29.08.2013
        
Distribuie acest articol!   

Viitoarea generatie a monovolumului de mari dimensiuni Ford S-Max este prefigurata de acest concept, care va fi prezentat peste putin timp, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Ford a anuntat ca designul dezvoltat pentru S-Max Concept se va regasi, pe viitor, si la celelalte modele din gama, asa cum s-a intamplat cu un alt concept, Iosis, la vremea respectiva (2005).

Daca stilul noului S-Max nu aduce mari surprize, in schimb tehnologia integrata in acest concept este in masursa sa impresioneze! Este vorba de sisteme de ultima generatie, precum Ford Active Park Assist (parcheaza masina fara nicio interventie din partea soferului) sau Ford Intelligent Protection System cu Pre-Collision Assist (detecteaza prezenta pietonilor si franeaza automat).

Masina sta bine si la capitolul conectivitate, sistemele Sync si My Ford Touch evoluand, la randul lor, prin integrarea de noi functii. Scaunele au, de pilda, o serie de captoare pentru monitorizarea ritmului cardiac sau a glicemiei pasagerilor, cu scopul de a anticipa scaderea vigilentei sau problemele ce pot fi cauzate de anumite boli.

O alta noutate interesanta la Ford este ecranul central „dual-view”, ce afiseaza doua imagini distincte. Astfel, in timp ce pasagerii din spate pot urmari un film, persoana de la volan vede pe acelasi ecran harta de pe GPS-ul masinii, de pilda.

Distribuie acest articol!