Honda Civic Tourer, in premiera la Frankfurt
12.08.2013
        
Distribuie acest articol!   

Cu cateva saptamani inainte de Salonul de la Frankfurt, unde noul model va fi prezentat oficial, Honda a lansat online primele imagini si informatii cu Civic Tourer. Noua versiune a compactei japoneze a fost desenata si dezvoltata in Europa, special pentru aceasta piata, avand la baza Civic Wagon Concept, prezentat in primavara, la Geneva.

Versiunea de serie preia de la concept o serie de elemente stilistice spectaculoase, precum rotile de dimensiuni mari, luminile cu LED si designul partii din spate, caracteristic modelelor Honda, iar din profil specific modelelor combi de la Honda. Si astfel, intr-adevar, cei de la Honda au dreptate cand spun ca noul Civic Tourer nu seamana cu alte modele break, mai ales privit din profil.

Din punct de vedere tehnic, punctul de plecare l-a constituit versiunea europeana a hatchback-ului Civic (5 usi). Manerele ascunse de la usile din spate au fost pastrate, consola a crescut cu 235 mm, partea din spate avand, bineinteles, o arhitectura diferita.

Volumul portbagajului este impresionant: 624 litri, mai mare decat la VW Golf VII (605 litri) sau SEAT Leon ST (587 litri). Aceasta capacitate de incarcare este completata de versatilitatea oferita de sistemul de configurare a scaunelor, denumit Magic Seats. Honda a pus la punct si un sistem de reglare a suspensiei in functie de gradul de incarcare, denumit ADS (Adaptive Damper System).

Honda Civic Tourer va ajunge pe piata europeana la inceputul anului 2014 si va fi produs in Marea Britanie. Oferta initiala de motorizare va fi compusa dintr-un agregat turbodiesel i-DTEC de 1,6 litri si 120 CP si un benzinar i-VTEC de 1,8 litri, ambele cu transmisie manuala sau automata.

Distribuie acest articol!