Lamborghini Gallardo Squadra Corse
01.08.2013
        
Distribuie acest articol!   

Aceasta este cea mai recenta serie speciala de la Lamborghini si in acelasi timp, foarte probabil, ultima realizata pe baza modelului Gallardo LP570-4. La fel ca in cazul Super Trofeo Stradale, este vorba despre o versiune “de strada” a unui model de curse. Desi omologata pentru circulatia pe drumurile publice, noua serie speciala pastreaza nealterat caracterul supersportiv specific circuitelor.

Denumirea oficiala este Lamborghini Gallardo Squadra Corse, iar prezentarea publica va avea loc la Salonul de la Frankfurt, din septembrie. Numele Squadra Corse este preluat de la nou infiintatul departament de curse de la Lamborghini, insarcinat sa supervizeze angajamentele marcii in competitiile GT3 si in campionatul monomarca SuperTrofeo.

Motorul V10 de 5,2 litri si 570 CP este cuplat la o cutie de viteze e-gear identica cu cea a versiunii de curse. De la curse a ramas si eleronul spate si capota amovibila cu sistem quick-release din carbon. Cantareste 1.340 kg (cu 70 kg mai putin decat LP560-4), accelereaza 0-100 km/ora in 3,4 secunde, 0-200 km/ora in 10,4 secunde si atinge viteza de varf de 320 km/ora.

De remarcat franele ceramice si interiorul in Alcantara, cu insertii de carbon. Culorile disponibile sunt galben Midas, alb Monocerus, gri Thalasso si rosu Mars, ce contrasteaza cu nuanta mata de la eleron si negrul stralucitor din fata, spate si de la jantele pe 19 inch.

Distribuie acest articol!