Milioane de euro pentru placi de inmatriculare speciale
25.08.2013
        
Distribuie acest articol!   

In Marea Britanie, unde pe placa de inmatriculare se poate scrie aproape orice – desigur, in anumite limite -, exista o adevarata bursa a acestor inmatriculari preferentiale. Desigur, cu cat masina este mai deosebita (de regula, un model scump sau de colectie), cu atat proprietarul este dispus sa plateasca mai mult pentru a-l inmatricula intr-un stil unic.

Recordul este detinut in prezent de placuta cu inmatricularea “F1”, aflata in proprietatea lui Afzal Kahn, fondatorul firmei de tuning A. Kahn Design. Aflata actualmente pe un Bugatti Veyron, placuta in cauza a fost emisa in urma cu 109 ani si a fost cumparata ultima oara in 2008, cand era pe un… Volvo S80!

La momentul respectiv, a fost achizitionata cu 515.000 euro, insa fiind vorba de o “raritate”, pretul a continuat sa creasca. Asa se face ca, de curand, Afzal Kahn a primit o oferta de 7 milioane de euro pentru aceasta inmatriculare. Oferta a fost refuzata!

Ce inseamna o asemenea suma, in termeni auto? Cei de la Dailymail au calculat: este echivalentul achizitionarii a sase exemplare Bugatti Veyron sau a peste 75 de exemplare Range Rover sau, de ce nu, a 888 de bucati Dacia Sandero!

In loc de epilog, trebuie spus ca, totusi, recordul mondial in materie nu s-a consemnat in Marea Britanie, ci in lumea araba. Acolo, un om de afaceri din Abu Dhabi, pe numele sau Saeed Khouri, a platit in anul 2008 peste 8 milioane de euro pentru pacuta cu inmatricularea "1".

Distribuie acest articol!