Noul MINI, prezentat pe 18 noiembrie
09.08.2013
        
Distribuie acest articol!   

Premiera mondiala a noii generatii MINI este pregatita pentru 18 noiembrie 2013, ca omagiu adus creatorului versiunii clasice Mini. Nascut in Marea Britanie – noul model va fi produs si prezentat la uzina MINI din Oxford, in ziua aniversarii a 107 ani de la nasterea lui Sir Alec Issigonis, creatorul modelului original de la sfarsitul anilor 50. In aceeasi saptamana, alte doua premiere expozitionale sunt programate la Los Angeles si Tokyo.

Infotainment de avangarda si calitati premium in clasa mica: o noua era a placerii condusului se apropie tot mai mult. Noul MINI va fi prezentat pe 18 noiembrie 2013, la 107 ani de la ziua in care s-a nascut cel care a inceput aceasta revolutie auto, Sir Alec Issigonis. Uzina MINI din Oxford va gazdui premiera mondiala, iar in aceeasi seara  avea loc o petrecere la Londra. Noul MINI va putea fi cumparat cu incepere din primul trimestru 2014.

Startul productiei si premiera mondiala vor reprezenta noi puncte de atractie in anul centenar al uzinei MINI, unde automobilele sunt produse de peste 100 de ani. Premiera mondiala va aduce un omagiu originilor MINI si creatorului acestei legende. Prin lansarea Mini in 1959, Alec Issigonis a revolutionat industria auto. Motorul dispus transversal, tractiunea fata, rotile dispuse in cele patru colturi si sasiul avansat au oferit atat spatiu interior fara egal pentru pasageri si bagaje – totul cu o amprenta mica -, cat si o agilitate exceptionala.

Conceptele pe care Issiognis le-a lansat prin Mini au devenit fundamentul pentru multe generatii de automobile din clasele mica si compacta. In forma lor cea mai moderna, aceste principii vor continua prin noul MINI. Motoarele si tehnologiile sasiului complet noi.

Distribuie acest articol!