Scadere si optimism moderat la Grupul Volkswagen
04.08.2013
        
Distribuie acest articol!   
Cifrele date publicitatii confirma faptul ca si cel mai mare constructor auto de pe continent resimte efectele crizei europene. In primul semestru, scaderea Volkswagen a fost de 11,6%. Pe de alta parte, exista si semnale pozitive, implementarea platformei modulare MQB avand efecte benefice asupra vanzarilor.
 
Rezultatul operational al Grupului Volkswagen a scazut in primul semestru la 5,75 miliarde de euro, fata de 6,54 miliarde, cat a fost anul trecut in aceeasi perioada. Cei de la VW remarca insa faptul ca folosirea platformei MQB la tot mai multe modele ale grupului a inceput sa-si arate roadele, din al doilea trimestru. Astfel, din totalul de 5,75 miliarde de euro, 3,44 miliarde au fost realizate din aprilie si pana in iunie. Avand in vedere ca 60% din realizarile primei jumatati de an s-au inregistrat in al doilea trimestru, este de prevazut un parcurs pozitiv in urmatoarea perioada.
 
Privite la nivel global, rezultatele Volkswagen AG din primul semestru indica un an 2013 cel putin la fel de bun ca precedentul, in care s-a inregistrat un record de 11,5 miliarde de euro beneficii operationale. Rezultatele bune se datoreaza si marcilor de top, Audi si Porsche, care niciodata n-au mers atat de bine. Cei de la Volkswagen raman insa prudenti: “Nu suntem complet imunizati impotriva concurentei acerbe si impactului acesteia asupra activitatii. Concurenta se va intensifica in continuare, iar piata va avea in continuare un mediu din ce in ce mai dificil”.

Distribuie acest articol!