Doliu la Toyota
18.09.2013
        
Distribuie acest articol!   

Gigantul nipon Toyota si-a pierdut unul dintre „parinti”: Eiji Toyoda, membru al familiei fondatoare si presedinte istoric al companiei, a incetat din viata marti, 17 septembrie, la cinci zile dupa ce implinise venerabila varsta de 100 de ani! Eiji Toyoda a fost presedinte executiv (1967-1982) si presedinte al Consiliului de Administratie (1982-1992), iar mai apoi a fost numit consilier onorific pe viata la Toyota.

In cei 25 de ani in care s-a aflat la carma constructorului nipon, Eiji Toyoda s-a impus ca un promotor al expansiunii internationale a productiei Toyota. Sub conducerea sa, compania a inceput sa produca in diverse colturi ale lumii, dupa ce, pana in acel moment, depinsese exclusiv de exporturi, pentru a vinde in strainatate.

El a fost cel care a semnat un parteneriat cu General Motors, pentru construirea unei uzine comune, in California. Acolo a inceput producerea primelor exemplare Toyota "Made in America", in 1984. In acea epoca demara productia Toyota si in Europa (Marea Britanie). Era inceputul unui nou drum, care a transformat Toyota in ceea ce este astazi – cel mai mare constructor auto din lume…

Distribuie acest articol!