Doua modele VW electrice de serie, la IAA
02.09.2013
        
Distribuie acest articol!   

Versiunile electrice de serie ale modelelor Golf si Up! se vor numara printre noutatile majore ale standului Volkswagen, la Salonul de la Frankfurt. O lovitura de imagine, asadar, pentru gigantul din Wolfsburg, care pana mai ieri era una dintre tintele predilecte ale organizatiei Greenpeace.

Regina compactelor are de-acum si o versiune cu zero emisii, ce poarta denumirea e-Golf. Este usor de recunoscut datorita partii din fata modificate, cu luminile cu LED amplasate jos si bagheta albastra similara cu cea rosie de la versiunea GTI.

Tehnic vorbind, dispune de un bloc de 115 CP (85 kW) si pana la 270 Nm. Accelereaza 0-100 km/ora in 10,4 secunde si atinge viteza maxima de 140 km/ora. Autonomia anuntata de constructor este de 190 km.

Cat despre e-Up!, acesta nu mai este o noutate absoluta. Primul concept a fost prezentat tot la Frankfurt, in 2009, apoi a urmat o versiune evoluata, doi ani mai tarziu. Motorul electric dezvolta 82 CP (60 kW) si 210 Nm. Acceleratia 0-100 km/ora se realizeaza in 12,4 secunde, iar viteza maxima este de 130 km/ora. Cu o incarcare completa, bateria litiu-ion de pe e-Up! asigura o autonomie de 160 km.

Ambele modele sunt oferite in versiuni cu 4 usi si cu modurile de condus Eco si Eco+ si patru pozitii diferite pentru intensitatea franarii regenerative, cu scopul stocarii energiei. Volkswagen a precizat ca dezvoltarea versiunilor electrice s-a facut in intregime in cadrul companiei, de la motoare cu transmisii si pana la bateriiile litiu-ion.

Preturile noilor modele VW electrice nu au fost inca anuntate oficial. Totusi, dupa unele zvonuri vehiculate in presa auto, se pare ca e-Up! va costa in Germania de la 26.900 euro – de circa doua ori si jumatate mai mult decat varianta clasica!

Distribuie acest articol!