Jeep Wrangler Polar
16.09.2013
        
Distribuie acest articol!   

Noua editie speciala Jeep Wrangler Polar a debutat la Salonul Auto de la Frankfurt 2013, imbogatind gama de editii speciale construite in jurul emblematicul model Wrangler. Editia speciala se diferentiaza prin grila frontala noua cu insertii de culoare neagra, carcasa de protectie roata de rezerva, hardtop in culoarea caroseriei, jante aliaj pe 18 inch, Gloss Black si finisari interioare Polar White si diferential cu alunecare limitata Trac-Lok, pentru a domina cele mai ostile trasee si cele mai solicitante conditii.

Pentru a evidentia partea cea mai aventuroasa si abilitatile legendare 4×4 ale emblematicului Jeep Wrangler, Jeep a prezentat la Salonul de la Frankfurt, in editie limitata, modelul Wrangler Polar cu o configurare Unlimited in 4 usi, avand culoare exterioara Hydro Blue ce se potriveste cu interiorul de culoare neagra. Aflandu-se pe culmile succesului inregistrat de ultimile editii speciale lansate – si epuizate – ale modelului Wrangler, acest nou model special sport este dedicat tuturor iubitorilor de aventura si celor ce doresc performante absolute in conditii extreme. Dispunand de detalii stilistice exclusive, va fi disponibil in Europa in primul trimestru al anului 2014, atat in versiune cu 2 usi, cat si in versiune cu 4 usi, echipat cu briliantul motor turbodiesel de 2.8 litri sau cu puternicul motor de 3.6 litri benzina.

Jeep Wrangler Polar s-a inspirat din conditiile climaterice severe si extreme ce caracterizeaza regiunile antarctice. Logo-ul Polar pozitionat lateral langa aripile anterioare contine coordonatele 78 grade S si 106 grade E, ce corespund localitatii Vostok din Antarctica: punctul in care a fost inregistrata cea mai scazuta temperatura -89,2 grade Celsius.

Noul Jeep Wrangler Polar a fost proiectat pentru a exprima libertatea de a merge dincolo de limitele cunoscute pentru a se aventura in teritorii ce nu au fost explorate: o experienta de care se pot bucura doar pasionatii Wrangler, datorita fiabilitatii si sigurantei oferite de un autovehicul ce dispune de tehnologie de referinta si de o experienta off-road obtinuta in peste 70 de ani de istorie. Avand trasee ostile si o clima severa, regiunea antarctica ofera conditiile pentru care emblematicul model Jeep Wrangler a fost proiectat.

Pe langa noua culoare Hydro Blue ce scoate in evidenta autovehiculul expus la Salonul Auto de la Frankfurt, noul Jeep Wranger Polar va fi disponibil si in culorile Billet Silver Metallic si Bright White.

Proiectat pentru a aborda cele mai solicitante trasee off-road, Jeep Wrangler Polar este echipat cu punte fata Dana 30 si puternica punte spate Dana 44. Legendarele abilitati Wrangler sunt obinute prin intermediul sistemului de tractiune part-time Command-Trac NV241, cutie de transfer cu raport pentru trepte inferioare 2.72:1. Pentru a aborda in deplina siguranta cele mai solicitante trasee off-road, noul model Wrangler Polar este echipat in standard cu diferential posterior autoblocant Trac-Lok. Acest tip special de diferential il inlocuieste pe cel spate cu blocare manuala si poate distribui automat cuplul disponibil pe puntea spate pentru a-l trimite catre roata cu mai multa tractiune. Acest lucru garanteaza un nivel maxim de control in situatii de aderenta scazuta precum deplasarea pe nisip, pietris, zapada sau gheata.

Nivelul maxim de confort la bord este asigurat de echiparea standard ce include sistem automat climatizare, volan din piele cu comenzi integrate, scaune fata cu incalzire, scaun sofer reglabil pe inaltime, computer de bord EVIC si cruise control.

Noua editie limitata va fi echipata cu eficientul motor turbo diesel 2.8 litri cu transmisie automata sau manuala, sau cu motorul 3.6 litri V6 benzina impreuna cu o cutie de viteze automata. Propulsorul 2.8 litri CRD dezvolta o putere de 200 CP si un cuplu de 460 Nm, atunci cand este imbinat cu o transmisie automata in 5 trepte de viteza. La modelele cu transmisie manuala cu 6 trepte de viteza, motorul 2.8 litri dezvolta 200 CP si un cuplu de 410 Nm. Motorul 3.6 litri V6 benzina ce completeaza gama Wrangler, disponibil in pietele selectate pentru aceasta editie limitata, dezvolta o putere de 284 CP si un cuplu de 347 Nm ce este comparat cu cel dezvoltat de transmisia automata in 5 trepte de viteza.

Distribuie acest articol!