Kia Niro, "made in Frankfurt"
03.09.2013
        
Distribuie acest articol!   

Anuntat in urma cu cateva saptamani, sub numele de cod KED 10, conceptul Kia Niro va fi prezentat oficial la editia de anul acesta a Salonului de la Frankfurt. Kia Niro tinteste sa devina un posibil viitor model de segment B (gen Nissan Juke sau Renault Captur), ce ar putea sa ia cu asalt mediul urban cu stil si tenacitate, iar cu ocazia lansarii la Frankfurt 2013, va dezvalui publicului si un nou tren de rulare inovator.

Automobilul a fost desenat la studioul de design Kia din Frankfurt, la mai putin de un kilometru distanta de locul in care va fi expus pentru prima data, sub indrumarea directa a lui Gregory Guillaume, seful de design Kia pentru Europa.

Fiind capabil sa accepte orice fel de provocare, indiferent de producatorul de automobile care i-o adreseaza, Kia Niro combina un caracter strengaresc cu o caroserie robusta si impunatoare, dar foarte stilata in acelasi timp, care prezinta elemente constructive contrastante, cum ar fi cele fabricate din otel inoxidabil, totul fiind impachetat intr-o constructie foarte compacta.

Nascut din intentia Kia de a descoperi noi optiuni in ceea ce priveste automobilele de dimensiuni compacte, cu care sa multumeasca dorintele tuturor, inclusiv ale celor care tind spre masini de dimensiuni mai mici, Niro prezinta unele accente intrigante, dotari si caracteristici care nu sunt intalnite foarte des pe acest tip de autoturisme. Pentru ca a fost gandit in Europa, conceptul Niro respecta tendintele si gusturile europenilor in materie de autoturisme si a tinut cont de asteptarile pe care clientii europeni pretentiosi le au de la un produs complet nou.

Momentul dezvaluirii si al lansarii oficiale de la Salonul Auto de la Frankfurt va fi folosit de catre Kia pentru a studia potentialul unui eventual vehicul de serie bazat pe acest concept, in functie de reactiile pe care Niro le va starni.

Distribuie acest articol!