O noua nisa pe piata: SUV de superlux
24.09.2013
        
Distribuie acest articol!   

Presa auto internationala sustine ca sansele ca Rolls-Royce sa produca un SUV sunt din ce in ce mai mari. Desigur,  aparitia unui astfel de model in gama Rolls-Royce are ca scop, in principal, cresterea vanzarilor. Dincolo de toate, insa, este vorba si de o reactie la decizia rivalului Bentley de a produce un asemenea model.

Dupa cum se stie, primul SUV Bentley este asteptat pe piata la orizontul anului 2016, fiind prefigurat de conceptul EXP-9F (foto). Un prototip destul de controversat, dar care ii face pe diriguitorii de la Crewe sa creada in succesul aventurii lor pe nou aparuta nisa a SUV-urilor ultraluxoase.

Prin urmare, decizia Rolls-Royce de a produce un SUV ar urma sa fie luata si din teama de a nu ramane in urma celui mai important rival,  Bentley. In cazul acesta, duelul Volkswagen-BMW se poarta de la distanta, pe exclusivistul taram al modelelor de superlux, fiecare dintre competitori bazandu-se pe propria experienta in materie de modele SUV.

Cei de la Rolls-Royce au si recunoscut-o: in perioada de criza, segmentul de ultralux este foarte stabil, iar noua nisa ar putea sa creasca frumos! De altfel, anumite marci isi concentreaza deja atentia pe aceasta nisa – Bentley, Maserati, Lamborghini si Jaguar. Astfel, Maserati Levante ar urma sa apara pana la finele lui 2014, Jaguar tocmai a prezentat un concept la Frankfurt, iar Lamborghini ar urma sa lanseze versiunea de serie a conceptului Urus pana in 2017.

Distribuie acest articol!