F1, Japonia: Vettel, la a cincea victorie consecutiva
13.10.2013
        
Distribuie acest articol!   

Mark Webber (Red Bull) a reusit primul sau pole position de la Marele Premiu al Coreei de anul trecut si totodata cel de-al 12-lea din cariera. Coechipierul sau, Sebastian Vettel s-a clasat al doilea pe grila de la Suzuka. Urmatorii pe grila au fost Hamilton, Grosjean, Massa si Rosberg.

Vettel s-a impus pentru cea de-a cincea oara consecutiv, aceasta fiind a noua sa victorie in 2013. Reusita germanului nu a fost, insa, lipsita de emotii: startul celor de la Red Bull a fost slab, Grosjean preluand sefia, iar Hamilton a fortat si el. Masina britanicului s-a lovit de cea a lui Vettel, rezultatul fiind o pana la roata dreapta spate si, mai apoi, abandonul lui Hamilton.

Diferenta a fost facuta de strategiile alese: Webber a oprit de trei ori, iar Vettel si Grosjean au schimbat rotile de doua ori. In ultima parte a cursei, Vettel a trecut de Grosjean, fiind urmat pe podium de coechipierul sau, Webber. Astfel, Vettel continua sa fie marele favorit la titlul pilotilor din acest an, in timp ce Red Bull conduce detasat la constructori.

Urmatoarea cursa va avea loc pe 27 octombrie, in India, la New Delhi. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi, in Japonia, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.

MP Japonia 2013:
 1. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault)
 2. Mark Webber (Red Bull Racing-Renault)
 3. Romain Grosjean (Lotus-Renault)
 4. Fernando Alonso (Ferrari)
 5. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault)
 6. Nico Hulkenberg (Sauber-Ferrari)
 7. Esteban Gutierrez (Sauber-Ferrari)
 8. Nico Rosberg (Mercedes)
 9. Jenson Button (McLaren-Mercedes)
10. Felipe Massa (Ferrari)

Clasament piloti:
1. Sebastian Vettel 297 p.
2. Fernando Alonso 207 p.
3. Kimi Raikkonen 177 p.

Clasament constructori:
1. Red Bull Racing-Renault 445 p.
2. Ferrari 297 p.
3. Mercedes 287 p.

Foto: Pirelli

Distribuie acest articol!