Facelift pentru Opel Meriva
11.10.2013
        
Distribuie acest articol!   

Inca de la prima sa aparitie in 2003, Opel Meriva a fost vedeta si punctul de referinta intre monovolumele de dimensiuni mici. A doua generatie a modelului, lansata in 2010, a ridicat standardele prin caracteristici inovatoare precum sistemul FlexDoors cu balamalele usilor montate in spate, rafinamentul si dispunerea flexibila a scaunelor, postura relaxata atat in scaunele din fata, cat si in cele din spate si numeroase solutii de depozitare inteligente. Toate aceste lucruri fac din modelul Meriva actual un campion al ergonomiei, dupa cum au concluzionat expertii independenti in domeniul sanatatii. Opel prezinta acum noua versiune Opel Meriva – mai sofisticat, mai eficient si mai functional ca niciodata. Premierea mondiala va avea loc la Salonul Auto de la Bruxelles, la mijlocul lunii ianuarie (16 – 26 ianuarie 2014).

Meriva este o continuare consecventa a conceptului anterior, care a fost imbunatatit cu ingrediente mai fine. Modelul primeste o noua parte frontala care are caracteristicile noului Opel Insignia, recent prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt, cu o grila a radiatorului cromata si eleganta si un design stralucitor al luminilor. Tehnologia LED este acum disponibila pentru luminile diurne si lampile spate, conferind un aspect modern, de inalta performanta. Ornamentul cromat fin scoate in evidenta linia mediana curbata tipica a geamurilor, sporind atractivitatea modelului Meriva si plasandu-l in mod perfect langa modelele Adam, Cascada si Insignia.

In afara de faptul ca trebuie sa arate in mod corespunzator, un model de eleganta trebuie sa aiba si un motor de prima clasa. Meriva include noua generatie a motorului diesel de la Opel, 1.6 CDTI, care de abia a debutat la bordul modelului Zafira Tourer. Acest motor diesel ultra-rafinat, cel mai silentios din clasa sa, este disponibil initial in varianta de 136 CP si genereaza un cuplu maxim de 320 Nm. Consuma doar 4,4 litri/100 km si emite 116 grame de CO2/km, cu 10% mai putin decat predecesorul sau de 1,7 litri cu putere de 130 CP, oferind, de asemenea, o acceleratie si performante imbunatatite. In cursul anului 2014, vor urma alte motoare diesel de 1,6 litri, care vor fi si mai economice si vor avea emisii de CO2 si mai mici.

In plus fata de motorul diesel de 1,6 litri, toate motoarele pe benzina respecta deja prevederile stricte ale viitorului standard de emisii Euro 6.  Motoarele pe benzina de 1,4 litri (120 si 140 CP) sunt acum oferite in combinatie cu transmisie automata cu 6 trepte de viteza reproiectata, cu frecare redusa. In ceea ce priveste transmisiile manuale cu 5 sau 6 trepte de viteza, acestea au fost imbunatatite substantial si permit schimbarea treptelor de viteza intr-un mod mult mai precis, cu operatii uniforme si efort minim.

Noua versiune a Meriva primeste, de asemenea, un nou sistem de infotainment IntelliLink de ultima generatie cu navigatie si comanda vocala integrate, rapide si usor de utilizat. Monitorul color HD de 7 inch permite o lizibilitate excelenta si utilizare facila. De asemenea, acesta afiseaza imagini provenite de la camera video pentru marsarier. Sunt posibile, de asemenea, efectuarea apelurilor si streamingul audio prin Bluetooth. Sistemul Navi 950 IntelliLink este disponibil standard cu harti cu informatii complete, ce acopera intregul continent, iar actualizarile viitoare pot fi descarcate cu usurinta utilizand portul USB.

Distribuie acest articol!