Hora, la al patrulea titlu absolut la viteza
22.10.2013
        
Distribuie acest articol!   

A IX-a editie a cupei Alba Motor Challenge, etapa organizata de CS Autosport Fair Play in parteneriat cu Consiliul Judetean Alba, a incheiat unul dintre cele mai vii sezoane de viteza in coasta din ultimii ani. Acontata drept ultima etapa din Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop 2013, Alba Motor Challenge ne-a dezvaluit campionii la finalul unui week-end incendiar.

Dupa ce in prima mansa de antrenamente de sambata obtinea doar al 12-lea timp, Lucien Hora (Lola F3000) s-a impus in final pe traseul din Alba. Victoria acontata de pilotul resitean i-a adus cu sine si cel de-al patrulea titlu de campion national absolut la viteza in coasta. Podiumul final al Alba Motor Challenge 2013 a fost completat de Lucian Radut (Mitsubishi Lancer EVO IX), revelatia sezonului, si de cel de-al doilea resitean din campionat, Ovidiu Zaberca (Mitsubishi Lancer EVO 8,5).

Daca la Grupa N titlul a intrat in posesia lui Edu Stan inainte de finalul campionatului, castigatorul Grupei H este Ovidiu Zaberca, gratie timpilor mai buni din ambele manse de concurs de la Alba Motor Challenge decat contracanditatul sau, italianul Armando Battocchi (Ferrari 458 Challenge).

Desi avea un avans confortabil de 15 puncte la Grupa A inaintea acestei etape, Cosmin Dragnea (Mitsubishi Lancer Evo IX) a atacat in forta in ambele zile de concurs si a devenit campionul grupei din 2013.

La finalul sezonului, Echipa Tontsch Automotive a asezat in vitrina proprie doua titluri de campion national la Grupa I2 si I-B3, ambele adjudecate de Eduard Tontsch, si trei titluri de vicecampion national: unul la H3 castigat de Mihai Beldie Jr. (care a obtinut si locul doi in intrecerea automobilelor diesel) si doua de veteranul Gunther Graef la grupele I2 si, respectiv, I2-B2.

Distribuie acest articol!