Noul BMW Seria 4 Cabriolet
15.10.2013
        
Distribuie acest articol!   

Noul BMW Seria 4 Cabriolet deschide orizonturile unei noi ere in segmentul premium al clasei medii pentru modelele decapotabile BMW. Noul limbaj de design, introdus la BMW Seria 4 Coupe, este mai evident la cel de-al doilea model al gamei, BMW Seria 4 Cabriolet, stabilind si noi standarde in privinta dinamicii, elegantei si placerii condusului – cu acoperisul inchis sau deschis. Pe langa faptul ca are un design distinctiv, BMW Seria 4 Cabriolet se diferentiaza de modelele BMW Seria 3 printr-o serie de particularitati tehnice.

Comparativ cu BMW Seria 3 Cabriolet, noul BMW Seria 4 Cabriolet a crescut in latime, ecartament si ampatament. Proportiile echilibrate si liniile cursive provin din consolele scurte (fata si spate), capota lunga si habitaclul dispus spre spate – toate sunt specifice pentru designul dinamic al marcii. Particularitatile de design din partea frontala – precum grila radiatorului, farurile circulare duble si priza larga de aer din eleronul fata – dovedesc legatura pe care acest cabriolet o are cu BMW Seria 3.

Forta dinamica a BMW Seria 4 Cabriolet este exprimata si de elemente noi precum asa-numitele Air Breathers, pozitionate in spatele pasajelor rotilor fata. Impreuna cu Air Curtains, aceste elemente reduc turbulentele si rezistenta aerodinamica asupra rotilor fata. Designul foarte plat al zonei portbagajului subliniaza echilibrul armonios al siluetei generale a automobilului. Liniile orizontale si pasajele musculoase ale rotilor se imbina pentru a accentua ecartamentul lat si pun accentul pe puntea spate ca punte motoare a noului model.

Limbajul de design al noului BMW Seria 4 Cabriolet este reflectat in silueta inconfundabila si eleganta, cu proportii echilibrate cand acoperisul este coborat, si in aspectul subtire al liniei plafonului – fara montant B – cand hard topul este inchis. Retractabil, hard topul din trei elemente de la BMW Seria 4 Cabriolet se distinge prin izolarea fonica avansata, cu plafon cu functie de absorbire a zgomotului, care asigura linistea si confortul pasagerilor in orice conditii meteo – chiar si iarna. Interiorul acoperisului este complet tapitat si dispune de lumini de interior care contribuie la ambianta pe care clientul o asteapta de la un coupe sport premium.

Cand acoperisul este coborat si stocat in portbagaj, functia standard de asistare a incarcarii/descarcarii pivoteaza vertical acoperisul rabatat in portbagaj, ceea ce ofera un spatiu generos de stocare si acces usor. Astfel, chiar si obiectele sau bagajele mari si voluminoase pot fi depozitate convenabil cand pavilionul este strans. Scaunele joase si sportive asigura mai mult spatiu la nivelul capului, precum si spatiu suplimentar pentru picioare in spate in comparatie cu modelul anterior.

Interiorul BMW Seria 4 Cabriolet prezinta o combinatie stilata de aspect sportiv, eleganta si exclusivism. Toate butoanele de control sunt dispuse ergonomic in jurul conducatorului pentru a oferi acces optim la toate functiile. Usile sunt concepute astfel incat toate liniile converg spre spate, iar combinatia a doua culori in zona usilor si a plafonului creeaza aspectul elegant al puntii unui iaht. Designul interior furnizeaza un ansamblu al scaunelor care permite pasagerilor sa se bucure de o experienta a condusului sub cerul liber. Designul scaunelor este nou si include centuri de siguranta integrate. In echiparea standard, scaunele sunt reglabile electric. La cerere, scaunele standard si scaunele sport optionale cu tetiere incorporate pot fi echipate cu sistem de incalzire a gatului pentru conducator si pasagerul din fata, o optiune disponibila in premiera. Cand acoperisul este coborat, reglajul temperaturii este controlat automat in functie de temperatura exterioara si de viteza automobilului.

Pe langa modelul standard sunt disponibile trei linii speciale de echipare si un pachet M Sport. Versiunile Sport Line, Modern Line si Luxury Line pot fi alese pentru personalizarea noului cabriolet cu detalii speciale de interior si exterior. Materialele de calitate si fabricarea cu meticulozitate subliniaza ambianta premium a BMW Seria 4 Cabriolet.

Pe langa experienta incomparabila a condusului in aer liber – prin simpla apasare a unui buton -, BMW Seria 4 Cabriolet impresioneaza si prin performantele si manevrabilitatea deosebite. Inginerii BMW au reusit sa imbunatateasca aspectele esentiale precum precizia si agilitatea directiei. Tehnologia sofisticata a sasiului, servodirectia electrica care este libera de influentele de cuplu, distributia echilibrata 50:50, programul de ajustare in tunelul aerodinamic si conceptul constructiei ultrausoare le-au permis sa realizeze un automobil veritabil. Aspectul sportiv al cabrioletului este evident in ampatamentul mai lung, ecartamentul mai lat si suspensia standard mai joasa in comparatie cu modelul anterior. Alaturi de multi alti factori, centrul de greutate foarte jos contribuie si el la performantele si manevrabilitatea remarcabile ale noului BMW Seria 4 Cabriolet.

La lansare, BMW Seria 4 Cabriolet poate fi comandat cu unul dintre cele doua motoare pe benzina, unul cu 6 cilindri dispusi in linie (BMW 435i Cabriolet) si unul cu 4 cilindri (BMW 428i Cabriolet), dar si un propulsor diesel cu 4 cilindri (BMW 420d Cabriolet). Aceste motoare acopera un interval de performanta cuprins intre 184 si 306 CP si dispun de cea mai noua tehnologie BMW TwinPower Turbo. Datorita propulsoarelor de ultima ora, BMW Seria 4 Cabriolet se poate mandri cu o acceleratie si o elasticitate remarcabile, dar si cu o reducere inteligenta a consumului si emisiilor in conformitate cu normele EU6.

Standard, puterea motoarelor este transferata catre puntea spate prin intermediul transmisiei manuale cu 6 trepte. De asemenea, BMW ofera, pentru toate variantele de motorizare, si o cutie de viteze automata Sport cu 8 rapoarte, care permite conducatorului sa schimbe vitezele manual prin intermediul clapetelor de pe volan. Ambele versiuni de transmisie sunt echipate standard cu functia Auto Start Stop.

Placerea condusului BMW Seria 4 Cabriolet este completata de economia remarcabila de combustibil. Sursa acestui consum redus de carburant se regaseste in strategia BMW EfficientDynamics, cu inovatii disponibile si la noul BMW Seria 4 Cabriolet. Alaturi de consumul optimizat al motoarelor pe benzina si diesel, conceptul constructiei ultrausoare si aerodinamica imbunatatita – evidentiata de Air Curtains si Air Breathers – contribuie si ele la maximizarea eficientei.

Printre cele mai importante sisteme de infotainment, siguranta si confort din gama BMW ConnectedDrive se numara noua generatie a sistemului de navigatie Professional, BMW Head-Up Display integral color, Driving Assistant Plus (avertizeaza conducatorul de posibila coliziune cu un pieton), sistemul inteligent LED High Beam Assistant (asistare a fazei lungi), Active Protection cu Attentiveness Assistant si cea mai noua dezvoltare a tempomatului activ cu functie Stop & Go.

Distribuie acest articol!