Robert Visoiu, un podium si un abandon la Brno
08.10.2013
        
Distribuie acest articol!   

Robert Visoiu a participat in weekend-ul trecut, in Cehia, la ultima etapa din sezonul 2013 al Seriei Mondiale AutoGP. Pilotul Ghinzani a inceput excelent runda de pe traseul Masaryk de la Brno. Robert a fost al patrulea in primul antrenament si a incheiat pe locul 8 cea de a doua secventa. In calificari, Visoiu a reusit un timp care l-a propulsat in linia a doua, pe locul 4.

Sambata, progresul romanului a fost evident. Robert Visoiu a incheiat pe locul al treilea prima cursa AutoGP. Pilotul Ghinzani a plecat de pe 4 pe grila, insa a castigat la start doua locuri. Robert si-a conservat locul secund pana in momentul intrarii la boxe, cand a pierdut timp. Bucuresteanul de 17 ani a revenit pe circuit al treilea si acolo avea sa il prinda steagul in patratele. Pentru Visoiu a fost cea de-a doua clasare pe podium din sezonul 2013, dupa cea de la Monza.

Duminica, norocul s-a schimbat. Desi a plecat bine din grila, ghinionul a lovit pe neasteptate in turul cu numarul 7. Pe linia de start sosire, la schimbarea din treapta a cincea in cea de-a sasea in cutia de viteze, computerul de bord s-a resetat. Robert a abandonat si se banuieste o problema cu loggerul principal.

"Cu un ochi rad si cu celalalt plang. Ma bucur ca mi-am atins obiectivul, adica o clasare pe podium. Imi pare rau pentru ca puteam livra un rezultat bun si in cursa a doua. Programul din AutoGP l-am gandit ca pe o completare a ceea ce am facut in seria GP3. A fost o experinta binevenita si am inteles cum se comporta un monopost cu motor de 550 CP. In saptamanile urmatoare ma voi concentra exclusiv pe finala GP3 de la Abu Dhabi", a declarat Robert Visoiu la finalul weekend-ului din Cehia.

Visoiu a incheiat sezonul in AutoGP pe locul 8 in clasamentul general, cu 67 de puncte, dar a fost al doilea in clasamentul pilotilor sub 21 de ani.

Distribuie acest articol!