Sculptura Louis Chevrolet, dezvelita in Elvetia
04.10.2013
        
Distribuie acest articol!   

O sculptura de mari dimensiuni, din metal, creata in onoarea lui Louis Chevrolet, pionier in industria auto si cofondatorul marcii auto Chevrolet, a fost dezvelita in orasul elvetian La Chaux-de-Fonds.

Opera de arta abstracta a fost comandata pentru a sarbatori centenarul marcii, in noiembrie 2011. Astazi a fost predata in mod oficial orasului natal al lui Louis Chevrolet de catre Dr. Thomas Sedran, presedinte Chevrolet Europe. Sculptura este un bust inversat al lui Louis Chevrolet. Christian Gonzenbach, artist din Geneva, a creat bustul din otel inoxidabil slefuit; opera sa este cea mai mare sculptura de acest gen din Elvetia, avand o inaltime de peste 5 metri si o greutate de 8 tone.

La dezvelirea si predarea sculpturii au participat reprezentanti ai primariei orasului si ai Chevrolet, precum si locuitorii din zona Parc de l’Ouest, in care a fost ridicata sculptura cu cateva zile in urma. Avand o suprafata metalica lucioasa fina ca sticla, sculptura dedicata lui Louis Chevrolet a fost turnata si sudata intr-o turnatorie specializata in proiecte artistice din capitala Taiwanului, Taipei, iar lucrarea a durat 12 luni.

Distribuie acest articol!