Tehnologii inovatoare, pe viitoarea generatie MINI
02.10.2013
        
Distribuie acest articol!   

Din 1959, experienta unica de condus a fost o caracteristica speciala a marcii britanice, renumita pentru emblematicul „go-kart feeling“.  In prezent, fiecare membru al familiei MINI ofera o combinatie imbatabila intre agilitate, eficienta remarcabila, confort modern si siguranta fara compromisuri. Beneficiind de forta inovativa a celui mai mare producator de automobile premium din lume, noua generatie MINI se pregateste sa stabilieasca noi standarde in ceea ce priveste automobilele din clasa mica si sa transforme, inca o data, experienta de a conduce.

O noua generatie de motoare este pregatita pentru a sustine ce-a de-a treia generatie MINI, optimizind inca o data echilibrul intre consum si experienta de condus. Gama de propulsoare va include in premiera, alaturi de versiuni cu 4 cilindri si o serie absolut noua de motorizari cu 3 cilindri. Toate propulsoarele vor beneficia de experienta de dezvoltare BMW Group si vor fi echipate cu tehnologii TwinPower Turbo care includ injectie directa pentru versiunile pe benzina sau common rail de generatia a treia pentru diesel, in timp ce Valvetronic, Dual VANOS si turbina cu geometrie variabila controleaza admisia de aer.

Sunt anuntate doua versiuni pe benzina. Prima, de 3 cilindri, 1,5 litri, dezvolta 136 CP si un cuplu maxim de 220 Nm deja de la 1.250 rot/min si 230 Nm cu functia overboost. Propulsorul de 4 cilindri, 2,0 litri, dezvolta 192 CP si un cuplu maxim de 280 Nm (300 Nm cu overboost). Versiunea diesel de 1,5 litri, 3 cilindri, va dezvolta 116 CP si un cuplu maxim de 270 Nm.

Pentru eficienta si performante crescute sunt responsabile si noile cutii de viteza, automata si manuala, ambele disponibile cu sistemul Auto-Start Stop. Cutia manuala va avea o functie de reglare automata a turatiei la schimbul treptelor pentru un condus mai sportiv.

MINI vine cu o solutie deosebit de avansata, unica in segment, cu suspensie fata cu un sigur brat si suspensie spate multi-link.  Este vorba de un sistem care a cunoscut testul timpului si care acum este imbunatatit printr-o geometrie noua, pentru mai multa sportivitate. Suplimentar, MINI va introduce pentru prima oara amortizoare controlate electronic. Acest sistem va face posibil un raspuns mai bun al amortizoarelor pe suprafete neregulate. Doua caracteristici de functionare ale sistemului pot fi selectate prin apasarea unui buton, conducatorul putand opta intre un mod sport si unul confort.

MINI are o traditie excelenta a rezultatelor de 5 stele la testele de siguranta. Noul model vine cu sisteme noi de siguranta activa si pasiva. Folosirea pentru componente importante din caroserie a unor oteluri ultra-rezistente, de ultima generatie, in premiera in segmentul automobilelor mici, are drept consecinta imbunatatirea rezistentei structurale, alaturi de reducerea masei automobilului. MINI vine in premiera si cu o capota activa pentru protectia pietonilor. Aceasta este declansata la viteze intre 20 si 55 km/ora si, prin ridicare, amortizeaza socul cu pietonii. Suplimentar, partea frontala a fost prevazuta cu sectiuni de amortizare pentru a minimiza accidentarile pietonilor in caz de impact.

Distribuie acest articol!