Al treilea Bugatti din seria Legendes
07.11.2013
        
Distribuie acest articol!   

In cadrul Salonului de la Dubai, Bugatti va prezenta a treia dintre cele sase versiuni omagiale Les Legendes de Bugatti (Legendele Bugatti), dedicate marilor nume din istoria marcii. Dupa ce primele doua editii au fost dedicate lui Jean Pierre Wimille (un pilot celebru din prima jumatate a secolului trecut) si Jean Bugatti (fiul fondatorului Ettore Bugatti), celebra firma alsaciana continua sa-si onoreze, iata, marile nume ale propriei istorii, cu o noua editie Les Legendes de Bugatti a modelului Veyron Grand Sport Vitesse.

A treia editie este dedicata lui Meo Costantini, un colaborator apropiat al lui Ettore Bugatti, dublu castigator (in 1925 si 1926), cu un Bugatti Type 35, a celebrei curse Targa Florio, una dintre cele mai renumite in epoca. Wolfgang Schreiber, presedintele Bugatti, spune ca Meo Costantini simbolizeaza perioada cea mai fasta din istoria marcii, in timp ce Vitesse Meo Costantini este o reminiscenta a legendarului Type 35.

Bazat, ca toate editiile Legends, pe Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse (motor W16 de 8,0 litri si 1.200 CP), Meo Costantini imprumuta de la sportiva anilor 20 din secolul trecut culoarea albastru azuriu, denumita Bugatti Dark Blue Sport. De retinut ca anumite parti ale caroseriei au fost slefuite manual. Nu lipsesc sigla cursei Targa Florio (pe partea inferioara a eleronului spate) si semnatura pilotului italian, gravata cu tehnologie laser (pe busonul rezervorului de combustibil si pe cel de ulei). Semnatura lui Meo Costantini se regaseste brodata si pe tetiere, iar scene din curse si o serie de motive retro sunt imprimate pe pielea de pe fetele interioare ale usilor.

Produs in doar trei exemplare, Bugatti Meo Costantini costa 2,09 millioane de euro fara taxe.

Distribuie acest articol!